Turusentimendi indikaator aitab mõista turu iseloomu

September 10, 2015 17:30

Head kauplejad,

Meil on hea meel tutvustada Teile uut turusentimendi indikaatorit, mis on kättesaadav meie koduleheküljel ning aitab kaasa kauplemisotsuste tegemisel valuutapaaride ja kullaga kauplemisel. Nüüdsest saab turu iseloomuga tutvuda reaalajas.

Kuidas see töötab?

Turusentimendi indikaatori abil on võimalik määratleda konkreetsete instrumentide pulli- või karuturgu. Näiteks võib indikaator EURUSD valuutapaarile kuvada, et 78% kauplejatest on hetkel avanud müügipositsiooni ning 22% ostupositsiooni.

Kas teadsite, et turusentimendi indikaator töötab kõige efektiivsemalt vastassuunalise indikaatorina?

Esmapilgul võib vastassuunaliselt töötav indikaator tunduda kummalisena, kuid vaatame seda lähemalt. EURUSD turusentimendi graafikult näeme, et:

  1. 78% kauplejatest on hetkel avatud EUR/USD müügipositsiooni ning mingil hetkel tuleb neil positsioon sulgeda vastassuunalise ostutehinguga;
  2. 22% kauplejatest on hetkel avanud ostupositsiooni ning ühel hetkel tuleb neil positsioon sulgeda vastassuunalise müügitehinguga.

Sellest tulenevalt võib oodata, et mingil hetkel on turul ostjaid 3,45 korda rohkem kui on müüjaid (põhinedes proportsioonile 78% vs 22%) ning EURUSD valuutapaarile tekib ostusurve.

Seda olukorda on võimalik enda kasuks ära kasutada avades ennetavalt EUR/USD ostupositsiooni ning prognoosides vahetuskursi kasvu.

Kasutage turusentimendi andmeid indikatsiooni, mitte kinnitusena

Turusentimendi indikaator on üks vähestest ennetavatest indikaatoritest, mis iseloomustavad turu iseloomu. Nagu ka teiste indikaatorite puhul, on indikaatori kasutamisel oluline arvestada ka isiklike riskijuhtimise põhimõtetega.

Kasutage indikaatorit pigem tehingute planeerimisel või turusituatsiooni jälgimisel, mitte kinnitusena tehingusse sisenemiseks.

Täiendavate küsimuste korral võtke meiega ühendust telefonil+372 6 309 300 või e-mailiga info@admiralmarkets.ee.

Parimate soovidega,

Admiral Markets


Avatar-Admirals
Admirals Kõik-ühes lahendus Sinu raha kulutamiseks, investeerimiseks ja haldamiseks

Admirals on rohkem kui lihtsalt maakler. Admirals on finantskeskus, mis pakub laia valikut finantstooteid ja teenuseid. Me muudame võimalikuks läheneda isiklikule rahandusele läbi kõik-ühes lahenduse, mis on mõeldud investeerimiseks, kulutamiseks ja raha haldamiseks.