Aktsiad, mille hinnad langesid ja tõusid sel aastal kõige rohkem

Admirals
8 min lugemine

Kui soovite Koroonaviirusest taastuval aktsiaturul investeerida, osta või kaubelda, siis võib teie jaoks abiks olla meie koostatud nimekiri sellest, milliste aktsiate hinnad on 2020. aastal kõige rohkem langenud ja tõusnud.

Aktsiaturg kukkus kokku 2020. aasta alguses, kui Covid-19 levis Aasiasse, Euroopasse ja seejärel Ameerika Ühendriikidesse. Aasta esimene pool on lõppemas ning nüüd on huvitav viimasele kuuele kuule tagasi vaadata ja näha, milliste aktsiate hind on sel perioodil kõige rohkem langenud ja tõusnud.

Börsil toimus juuni keskpaigas hindade korrektsioon allapoole , mis tähendab, et praegult on investoritel palju häid võimalusi osta odava hinna eest aktsiaid, mille väärtus hiljem tõuseb.

Turuindeksite tootlus pärast koroonaviiruse kriisi

Kõigepealt vaatame peamiste rahvusvaheliste börsiindeksite tootlust alates aasta algusest. Pärast tugevat langust veebruaris ja märtsis hakkasid indeksid tõusma, kuid juunis toimub tõenäoliselt uus langus.

USA börsil mõjutas pandeemia kõige vähem Nasdaq 100 indeksit ning seetõttu taastus see indeks ka kõige kiiremini. Nasdaq on sellel aastal 11,5% tõusnud ja märtsi madalpunktiga võrreldes on see tõusnud koguni 39%, jõudes uuele rekordiliselt kõrgele tasemele. Nasdaq 100 le järgneb Dow Jones, mis on aastases arvestus endiselt languses (-10,4%), kuid mis on võrredles märtsi madalaima punktiga tõusnud peaaegu 38%. S&P 500 on aasta algusest alates languses olnud (-5,5%) ja märtsi madalaima tasemega võrreldes on see tõusnud 36%.

Euroopas on CAC 40 indeks endiselt tugevas languses (-19,5%), mis on peamiste rahvusvaheliste indeksite halvim tulemus. Pariisi aktsiaturg on pärast märtsi krahhi taastunud 24% võrra. Saksa DAX langes -9,6% peale, kuid sellel õnnestus kolme kuuga umbes 37% tõusta.

Üldise tugeva aktsiaturgude languse perioodil läks mõnel aktsial väga halvasti, kuid samas mõne hinnad isegi tõusid.

Räägime nüüd sellest, millised aktsiad Koroonaviiruse kriisi ajal kõige rohkem langesid ja tõusid.

CAC 40 aktsiad, mis langesid ja tõusid sel aastal kõige rohkem

Prantsusmaal on mõnel CAC 40 aktsiaindeksi aktsial õnnestunud kahjum seljatada ning tõusma hakata. Teiste Prantsusmaa aktsiate hinnad langevad aga endiselt kiiresti, osad neist on võrreldes aasta algusega langenud isegi rohkem kui 50%.

CAC 40 aktsiatest 4 hinnad olid 2020. aasta juuni keskpaigas tõusuteel: Hermès (+11,7%), Wordline (+7,3%), Dassault Systemes (+1,9%) ja L'Oréal (+0,3%).

Kui arvestada märtsis toimunud suurt langust, siis läheb üsna hästi ka veel mõnel teisel ettevõttel ja nende aktsia hindade langus peaks varsti lõppema: Sanofi (-0,4%), Schneider (-0,8%) ja Air Liquide (-1,8%).

Võrreldes eelmise aasta aprilli tulemustega on esikohal Hermès ja Air Liquide, mille aktsia hind ka turukrahhi ajal kõige vähem langes, nende seis oli vastavalt -9,6% ja -10,9%. Samas Carrefour, mille aktsia hind märtsi kõige edukamalt üle elas, kaotades vaid -4,4%, on tänaseks rohkem langenud (-6.6%). Dassault Systèmes, L'Oréal ja Sanofi aktsia hind ei jää nendele tulemustele palju alla, aprilliks oli nende ettevõtete aktsia hind langenud vähem kui -15%.

Kui rääkida CAC 40 aktsiatest, mida Koroonaviiruse kriis kõige rohkem mõjutas, siis nimekirja lõpus on WFD Unibail Rodamco, mille aktsia hind on aasta algusega võrreldes langenud -61%, lisaks on suures languses Societe Generale'i aktsia hind (-54%) ning Renault aktsia hind (-49%), millele järgnevad suurte aktsiahinna langustega Airbus (-49%), ArcelorMittal (-42%) ja Sodexo (-41%).

WFD Unibail Rodamco aktsia hind on 2020. aasta juunis endiselt väga madal. Renault ja Airbusi aktsiate hinnad on aga tasapisi taastuma hakanud.

Mis puutub CAC 40 pankade aktsiatesse, siis nende aktsiate hinnad on üsna erinevad. Societe Generale jääb teistest allapoole, kuid Crédit Agricole ja BNP Paribas aktsiate hinnad on taastuma hakanud.

S&P 500 indeksi ostmine ja müümine

Aprillis tuvastasime sektorid, mis olid Koroonaviiruse tõttu aktsiaturul kõige rohkem kahjumit kandnud ja kasumit teeninud. Kõige rohkem langesid muidugi reisi- ja energiaettevõtete aktsiate hinnad. Seevastu tervishoiualaste uuringutega tegelevate firmade, kaugtöid ja digitaalseid teenuseid pakkuvate ettevõtete aktsiate hinnad tõusid aprillis märkimisväärselt.

Milline on erinevate aktsiate seis aga juunis?

Ameerika S&P 500 börsil tõusid kõige enam Regeneron Pharmaceuticali (60,1%), Nvidia (53,1%) ja PayPali (43,7%) aktsiate hinnad. Samuti tõusis märkimisväärselt selliste firmade aktsiate hind nagu Amazon (40,3%), Abiomed (39,5%) ja Netflix (34,5%).

Seevastu kõige enam langesid Norwegian Cruise Linesi (-69,8%), Carnival Cruise Linesi (-64,8%) ja TechnipFMCi (-63,7%) aktsiate hinnad.

Juunis on reisifirmad endiselt raskustes. Samas energiaettevõtete aktsiate hind hakkas aprillis taastuma nafta hinna tõusu tõttu. Aprilli alguses oli naftaettevõte Aache aktsiate hind väga madalale langenud (-83,7%), juunis ei lähe neil enam nii halvasti (-47,5%). Ka teiste naftafirmade aktsiate hinnad taastuvad.

Kui rääkida tõusvatest aktsiatest, siis Regeneron Pharmaceutical kinnitas, et nende selle aasta kasum oli väga hea ning ettevõtte aktsia hind tõusis 30%. Neile järgneb Citrix Systems, mille aktsia hind tõusis 25,1% ja kolmandal kohal on Netflix 16%lise aktsia hinna tõusuga.

Aprillis 12% tõusnud Nvidia oli juunis S&P 500 edetabelis teisel kohal. Paypal, mis ei olnud aprilli edetabelis, koges küll väikest langust, ent on kahe kuuga palju tõusnud, jõudes oma tõusuga kolmandale kohale.

Dow Jonesi aktsiad

Dow Jonesi aktsiad, mille hulka kuuluvad 30 kõige populaarsemat aktsiat Ameerika börsil, ei tõusnud aprillis. Juunis tõusid mõne ettevõtte aktsiad veidike.

Tegelikult teavitasid Microsoft (19,8%), Apple (16,2%) ja Home Depot (11%) juba aasta alguses, et nende kasumi protsent on lausa kahekohaline number. Nendest jäävad küll kaugele maha, kuid on siiski selle aasta alguses aktsia hinna tõusu kogenud Walmart (1,5%), Visa (1,4%) ja Intel (1,3%).

Aprillis olid edetabeli tipus Microsoft (-0,03%), suur jaemüüja Walmart (-4,39%) ja Intel (-9,57%).

Edetabeli lõpus leiame Boeingi nagu aprilliski. Lennukite tootja aktsiate hind langes sel aastal -44,6%. Seejärel naftafirma ExxonMobili, mille aktsia hind langes -32,3% ning lennundus- ja julgeolekutoodete firma Raytheon Technologies, mille kahjum oli 32%.

Nasdaq 100 aktsiad

Isegi USA aktsiaturu tehnoloogiale keskendunud indeksi Nasdaq 100 hulgas on ettevõtteid, mille aktsiad palju langesid, kuigi üldiselt läks pandeemia ajal selle indeksi firmadel kõige paremini ning need taastusid kiiremini.

Zoom Video Communications ja Tesla aktsiad, millest kõik investorid on kindlasti kuulnud, kogesid sel aastal kolmekohalise numbri suurust tõusu. Tõepoolest, Zoomi aktsia hind kerkis sel aastal 225,6% ja Tesla aktsiate hind 134,2%, ületades 1000 dollari taseme.

Dexcom, firma, mille põhitegevus on diabeetikute jaoks suhkrusisaldust kontrollivate seadmete arendamine, tootmine ja müümine, jääb 2020. aasta tulude edetabelis kolmandale kohale tõusuga 66,1%.

Seevastu lennufirma United Airlinesi aktsiate hindade langus oli juunis -61,3% ja aprillis -69,63%. Nad on Nasdaq 100 edetabelis vaieldamatult kõige halvemal positsioonil.

Teine Nasdaq 100 firma, mille aktsiate hind palju langes, on hotelligrupp Marriott (-39,2%). Kolmandal kohal on andmesalvestus ja andmehaldusettevõte NetApp, mille aktsiate hind langes -32,5%.

Ebakindlal ajal aktsiaturul investeerimine

Koroonaviiruse kriisist tingitud langevate indeksite ja aktsiatega turgudel on investoritel tavapärasest palju kergem leida aktsiaid, mida tasub praegult madala hinna eest osta, sest nende väärtus suureneb hiljem märkimisväärselt.

Kui olete kindlaks teinud, milliste aktsiate hind on pandeemia tõttu kõige rohkem langenud, siis saate investeerimiseks mitut strateegiat kasutada:

  • Ostke aktsiaid, mille hind on vaatamata turu kokkuvarisemisele kõrge püsinud ja mille tootlus peaks kriisi ajal ning ka pärast seda endiselt hea või veelgi suurem olema (konservatiivne lähenemisviis);
  • Ostke aktsiaid, mille hind on ajutise kriisi ajal aktsiaturul palju langenud ja mille hind tõenäoliselt pärast kriisi järsult tõusma hakkab (lühiajalises perspektiivis on see riskantne lähenemisviis, kuid pikas perspektiivis võib see osutuda palju kasumlikumaks kui esimene variant);
  • Müüge lühiajaliselt neid aktsiaid, mille hind on juba palju langenud ja võib veelgi langeda, kui peaks tulema uus Koroonaviiruse laine, mida näiteks USA-s paljud kardavad (see on kõige riskantsem variant ja soovitame nii toimida vaid juhul, kui arvate, et peagi algab uus suurem kriis).

Ükskõik, kuidas te ka kaubelda ei sooviks, kõikide artiklis mainitud aktsiatega saab kaubelda Admirals Invest.MT5 konto kaudu. Lisaks saab enamike aktsiate CFD-dega kaubelda Trade.MT5 kontol ilma komisjonitasudeta!

Kauplemine demokontoga

Kauplejal on samuti võimalus kaubelda riskivabalt demokontoga. See tähendab, et kauplejad saavad vältida oma kapitali ohtu seadmist ja valida, millal nad soovivad reaalajas turgudele siseneda. Näiteks Admiralsi demo kauplemiskonto võimaldab kauplejatel pääseda ligi uusimatele reaalajas saadavatele turuandmetele, võimalusele kaubelda virtuaalse valuutaga ning juurdepääsu ekspertidest kauplejate värskeimatele kauplemisandmetele. TASUTA demo kauplemiskonto avamiseks klõpsake allpool olevale reklaamiribale!

Kauple riskivabal demokontol

Harjuta kauplemist virtuaalses keskkonnas

 

Lugege lisaks Forexi kauplemisega seotud artikleid

Avastage maailma #1 mitme-varaline kauplemisplatvorm

Admirals pakub professionaalsetele kauplejatele võimalust kaubelda kohandatud ja täiendatud versiooniga MetaTrader 5, mis võimaldab teil kogeda kauplemist oluliselt kõrgemal ja tasuvamal tasemel. Kogege eeliseid, nagu näiteks "Market Heat Map", mis lubab Teil võrrelda erinevaid valuutapaare, et näha, millised neist võivad olla tulusad investeeringud. Lisaks pääsete ligi reaalajas kauplemisandmetele ja veel palju muud. Klõpsake alloleval ribareklaamil, et alustada MT5 Supreme Editioni TASUTA allalaadimist!

TEAVE ANALÜÜTILISTE MATERJALIDE KOHTA

Käesolev teave väljendab täiendavat informatsiooni kõikide analüüside, hinnangute, prognooside, ennustuste, turuülevaadete, nädala prognooside ning mistahes teiste sarnaste hinnangute või informatsiooni kohta (edapidi „Analüüs"), mis on avalikustatud Admiralsi veebilehel. Enne investeerimisotsuse tegemist palume Teil pöörata tähelepanu alljärgnevale:

1. See on turunduskommunikatsioon. Sisu avaldatakse ainult informatiivsel eesmärgil ja seda ei saa mingil juhul tõlgendada investeerimisnõuande või -soovitusena. See ei ole koostatud kooskõlas investeerimisuuringute sõltumatuse edendamiseks kavandatud juriidiliste nõuetega ning selle suhtes ei kohaldata enne investeerimisuuringute levitamist mingisugust ärikeeldu.

2. Iga investeerimisalase otsuse näol on tegemist kliendi isikliku otsusega ning Admirals ei vastuta otsusest tekkinud kahju eest, olenemata sellest, kas otsuse tegemisel on tuginetud Analüüsis esitatud teabele või mitte.

3. Klientide huvide kaitsmiseks ning Analüüsi objektiivsuse kahjustamise vältimiseks on Admirals kehtestanud vastavad sisekorrad huvide konfliktide tuvastamiseks ning käitlemiseks.

4. Analüüsi on koostanud sõltumatu analüütik (Jens Klatt, elukutseline kaupleja ja analüütik, edaspidi "autor") autori isiklike hinnangute põhjal.

5. Kuigi kasutusele on võetud kõik mõistlikud meetmed tagamaks, et Analüüsi allikad oleksid usaldusväärsed ning sisalduv informatsioon oleks esitatud võimalikult arusaadavalt, õigeaegselt, täpselt ning täielikult, ei garanteeri Admirals Analüüsis sisalduva teabe täpsust või täielikkust.

6. Analüüsis avaldatud teave finantsinstrumentide varasema või modelleeritud tootluse kohta ei tähenda Admiralsi poolset otsest või kaudset lubadust, garantiid või viidet järgmiste perioodide tootluse kohta. Finantsinstrumendi väärtus võib nii kasvada kui kahaneda ning vara väärtuse säilimine ei ole garanteeritud.

7. Võimendatud tooted (sealhulgas hinnavahelepingud), on spekulatiivse iseloomuga ning võivad kaasa tuua nii kahju kui kasu. Enne kauplemise alustamist palume teha kindlaks, et mõistate täielikult kaasnevaid riske.

POPULAARSEIMAD ARTIKLID
Kuidas investeerida Coca Cola aktsiatesse?
Kas 2024. aastal tasub osta Coca Cola aktsiaid? Juhtiv karastusjookide tootja on lisaks märkimisväärsele tootlusele maksnud ka dividende juba mitukümmend aastat ja iga kord suurema väärtusega. See on atraktiivne investeering. Coca Cola on kõigi põlvkondade seas üks tuntumaid kauba...
Facebooki (Meta) aktsiate analüüs
Facebook on 2004. aasta veebruaris Mark Zuckerbergi poolt loodud lihtne sotsiaalvõrgustik.Ettevõte hakkas reklaamimisega tegelema, et ärimudel püsima jääks ja ostis kasutajaskonna laiendamiseks mitmeid idufirmasid, nagu näiteks fotode jagamise sotsiaalne võrgustik Instagram ja kiirsõnumite teenus Wh...
Kuidas osta Amazoni aktsiaid?
Amazoni aktsiad on viimastel aastatel kallinenud üle 1500%. Analüüsime ettevõtte arengut aktsiaturul ja jagame, kuidas investeerida Amazoni pärast selle värskeima tuluaruande avaldamist. ✺ 2023. aasta neljandas kvartalis teenis Amazon oodatust rohkem tulu.✺ Oma aktsiate ostmise soodsa...
Vaata kõiki