Kuidas osta Microsofti aktsiaid?

Admirals
10 min lugemine

Microsoft on Wall Streeti tehnoloogiasektori ühe suurima turukapitaliga ettevõte. 2019. aastal ületas selle väärtus triljoni dollari piiri, mida on saavutanud vaid Apple ja Amazon. Selle investeeringud OpenAI-sse, kes arendab ChatGPT-d, teeb Microsoftist ühe parima pikaajalise investeeringu.

Microsofti aktsia lühitutvustus

Bill Gatesi ja Paul Alleni poolt 1975. aastal USA-s asutatud Microsofti põhitegevus on opsüsteemide, tarkvara ja riistvara arendamine. Microsofti mudelit arendatakse pidevalt ja nüüdseks tegutseb ettevõte erinevates sektorites nagu näiteks pilveteenused, veeb, tehisintellekt ja videomängud.

Microsofti lipulaevatooted hõlmavad Windowsi opsüsteemi, Office'i töölaua vahendeid, Xboxi videomängukonsooli, Bingi otsingumootorit, veebibrauserit Explorer, pilveteenust One, professionaalset sotsiaalset võrgustikku LinkedIn ja Skype'i kõnetarkvara.

Alates 2014. aastast on Microsofti uus tegevjuht Satya Nadella, kes on sellel ametikohal kolmas Bill Gates'i (1975–1999) ja Steve Ballmeri (2000–2013) järel. Nadella on Microsoftile uue elu sisse puhunud innovaatilise ärimudeliga, mis keskendub rohkem teenustele kui süsteemidele. Selle tõenduseks on Office'i muutmine tellimispõhiseks teenuseks ning Android-i ja iOS-iga edutult konkureerinud Windows Phone süsteemist loobumine.

Kuidas osta börsil Microsofti aktsiaid?

Microsofti aktsiate ostmiseks börsil avage lihtsalt konto reguleeritud ja klientide poolt tunnustatud maakleriga, näiteks pakub Admirals võimalust kaubelda läbi MT5 konto. Registreerumine annab teile juurdepääsu kauplemisplatvormile (näiteks MetaTrader 5). Seejärel piisab vaid nendest lihtsalt sammudest, et saaksite Microsofti aktsiatesse investeerida:

  1. Logige sisse oma MetaTrader 5 kauplemiskontole
  2. Paremklõpsake turuvaatlusaknal
  3. Kirjutage otsingusse Microsoft
  4. Valige otsingu tulemustest Microsoft ja vajutage nupule Kuva sümbol (Show symbol)
  5. Paremklõpsake Microsofti aktsia peal ja vajutage variandile Uus tellimus (New order), seejärel vajutage Osta (Buy)

Kauplemisplatvorm võimaldab teil:

  • Jälgida Microsofti aktsia hinna muutumist reaalajas (Microsofti noteeringud Ameerika börsil, reaalajas noteeringud on saadaval Ameerika börsi avatud oleku ajal)
  • Näha, milline on praegune Microsofti aktsia hind
  • Analüüsida Microsofti aktsia väärtuse muutust aja jooksul
  • Osta ja müüa Microsofti väärtpabereid
  • Jälgida ja hallata kauplemispositsioone reaalajas
  • Positsioone avada ja sulgeda

Teil on võimalus spekuleerida hindade tõusude ja langustega läbi CFD-de (hinnavahelepingud) ning kaubelda kõigest paari hiireklikiga Trade.MT5 kontol.

Pikaajaliselt Microsofti väärtpaberitesse ja tuhandetesse teistesse aktsiatesse ja ETF-idesse (börsil kaubeldavatesse fondidesse) investeerimiseks valige Invest.MT5 konto.

Microsofti aktsia CFD-dega kauplemine ja nende lühikeseks müümine

Microsofti CFD-de müümiseks tuleb ostmisega sarnaseid samme järgida:

  1. Logige sisse oma MetaTrader 5 kauplemiskontole
  2. Paremklõpsake turuvaatlusaknal
  3. Minge sümbolite juurde ja kirjutage otsinguribale Microsoft
  4. Valige otsingu tulemustest Microsoft ja vajutage nupule Kuva sümbol (Show symbol)
  5. Paremklõpsake Microsofti aktsia peal ja vajutage variandile Uus tellimus (New order), seejärel vajutage Müü (Sell)

Microsofti aktsiate analüüs

Alumine graafik näitab Microsofti aktsiate arengut aastatel 2018–2024.

Allikas: Admirals MT5, Microsoft, nädalagraafik - andmevahemik - 3. veebruar 2019 kuni 1. märts 2024, jäädvustatud 1. märts 2024. Palun arvestage, et varasemad tulemused ei ole usaldusväärsed tulevaste tulemuste näitajad

Microsofti aktsiagraafik näitab meile selgelt tõusutrendis pikaajalist hinnaajalugu.

2021. aasta lõpus sattusid Microsofti aktsiad langevasse kanalisse, kuid 2023. aasta algul murdis hind kanalist üles, saavutades uue rekordtaseme 366 dollarit.

Praegu on Microsofti aktsia hind heade äritulemuste tõttu selle rekordtaseme ületanud. Seetõttu on hinna jaoks oluline moment, mis otsustab, kas Microsofti aktsiaid tasuks osta või mitte. Mida on aktsiast oodata?

  • Kui Microsofti hind langeb, püüab see tõenäolisel varasemat tippust (400 dollarit) allapoole murda.
  • Kui see aga jätkab tõusu, võib hind püüda jõuda 450 dollarini, kuigi tavaliselt teeb hind eelnevaid korrektsioone.

kas on siis õige aeg Microsofti aktsiaid osta? Selle välja selgitamiseks on vaja ettevõtet sügavuti analüüsida. Järgmisena analüüsime Microsofti majandustulemusi, et mõista, kuidas need võivad aktsiate hinda mõjutada.

Microsofti 2023. aasta tulemused

24. oktoobril 2023 esitles Microsoft oma neljanda kvartali tulemusi. Need andmed on olulised Microsofti aktsiate ostmise üle otsustamisel:

Tulu: 62 miljardit dollarit, mis on kõrgem kui analüütikute prognoos 61,1 miljardit dollarit ja 18% kõrgem kui eelmisel aastal
Aktsiakasum: 2,93 dollarit, mis on kõrgem kui prognoositud 2,78 dollarit.

Nagu näha, on tulemused olnud positiivsed ja kõiki prognoose ületanud. See on ka aktsiahinna peegeldunud.

Microsofti aktsiate dividendid

Traditsiooniliselt pole tehnoloogiaettevõtted olnud tuntud jõudluse ja kvaliteedi poolest. Finantskogukond liigitab need kiire kasvuga aktsiateks. Mõned tehnoloogiaettevõtted ei maksa isegi dividende, kuna eelistavad oma kapitali kasutada uute projektide jaoks, millel omakorda võib olla rohkem kasvupotentsiaali.

Microsoft on aga alates 2005. aastast regulaarselt kord kvartalis oma investoritele dividende maksnud, seda koguni ilma ühegi katkestusteta ja need on iga aastaga suurenenud. 2023. aastal maksab Microsoft investoritele dividendidena 0,68 USA dollarit aktsia kohta. See pole küll suur summa, kuid tõenäoliselt kasvab see ka järgmistel aastatel.

Allikas: Microsoft

 

Suur huvi Microsofti dividendide vastu seisneb asjaolus, et investoritele maksti regulaarselt dividende mistahes majandusolukorra ajal. Erinevalt paljudest teistest ettevõtetest jätkas Microsoft dividendide väljamaksmist 2008., 2011. ja 2020. aasta kriiside ajal ning võrreldes varasemate summadega see isegi kasvanud.

Mis puutub tootlusesse, siis Microsofti aktsiate väärtus on piisav ka pikaajaliste investorite ligimeelitamiseks, kelle eesmärk on regulaarne sissetulek ja stabiilsus. Microsofti aastane dividenditootlus on 0,67%.

Allikas: GuruFocus.com - Microsofti dividenditootlus. Kuupäev: 1. märts 2024

Microsofti dividend pakub tootlust, mis on olnud langustrendis alates 2015. aastast. See on seletatav ettevõtte aktsia hinna järsu tõusuga samal perioodil. Microsofti aktsiate hind turul kasvab dividendist kiiremini, mõjutades tootlust, kuid kapitali ja sissetuleku kasvu üle investorid ei kurda.

Miks börsil just Microsofti aktsiatesse investeerida?

Kui soovite aktsiaturul investeerida ning olete huvitatud aktsiate ostmisest või müümisest, ükskõik kas pikaajalisest investeeringust või swing kauplemisest, siis ei piisa edu saavutamiseks ainult tehnilisest ja fundamentaalsest analüüsist. Aktsiatega kauplemine on omaette äri ja valdkond. Seetõttu on oluline enne Microsofti aktsiate börsil ostmist selle ettevõtte kohta võimalikult palju infot koguda.

Soovitame enne positsiooni avamist firma kõigi eeliste ja puudustega end põhjalikult kurssi viia.

Microsofti eelised

  • Ettevõte pakub palju erinevaid tooteid, millel on suur kasumi teenimise potentsiaal: pilveteenused, tehisintellekt jne
  • Mitmekesine ärimudel ja juhtiv positsioon arvutitarkvara sektoris
  • Microsoft ja Apple ei konkureeri enam omavahel, sest nende ärimudelid on nüüd erinevad
  • Tervislikud majandustulemused: kõrge kasumlikkus, mõistlik võlatase, hea rahavoogude juhtimine
  • Microsoftil ei ole esinenud reguleerimisega seotud riske, probleeme isikuandmete väärkasutamise kahtlustuste ja süüdistustega nagu teistel sarnastel tuntud ettevõtetel FAANG viisikus (Google, Apple, Facebook, Netflix, Amazon)

Microsofti puudused

  • Tehnoloogiasektori ettevõtted on tundlikud häiretele
  • Võimalik konkurents FAANG-iga
  • Tundlikkus intressimäärade tõusu suhtes (kui see toimub normist kiiremini)

Miks tasub Admiralsi kaudu Microsofti aktsiatega kaubelda?

Ükskõik, kas soovite Microsofti aktsiaid osta, müüa, nendega kaubelda või nendesse investeerida, Admirals on teie vajaduste jaoks olemas sobiv lahendus.

Invest.MT5 konto abil saate investeerida Microsofti aktsiatesse börsil. See konto annab teile juurdepääsu ka tuhandetele teistele aktsiatele ja ETF-idele (börsil kaubeldavatele fondidele).

Trade.MT5 konto abil saate Microsofti aktsiaid lühikeseks müüa ja CFD-dega (hinnavahelepingutega) kaubelda. Hinnavahelepingute abil saate kasumi teenimiseks kasutada Microsofti aktsia hindade üles-alla kõikumisi. Samuti saate muuta oma finantsvõimendust, et suurendada oma positsiooni turul minimaalse kapitaliga. Pidage aga alati meeles, et potentsiaalse kasumiga suureneb ka potentsiaalne kahjumi oht.

Lisaks aktsiatele pakub Admirals ka kauplemisvõimalusi valuutade, toormete ja võlakirjadega. Ükskõik, millise konto kasuks te ka otsustate, neil kõigil on kuhjaga eeliseid.

Aktsiate CFD-dega kaubeldes saab kasutada finantsvõimendust. Arvestage aga alati sellega, et finantsvõimendusega kauplemisel kaasneb suurem riskitase ning rohkem stressi ja see ei sobi igale inimesele.

CFD-dega kauplemise teine eelis lisaks finantsvõimendusele on see, et saate kasumi teenimiseks kasutada nii väärtpaberite hindade tõuse kui ka languseid. Kui hindade langus turul on tõenäoline, siis saate Microsofti aktsiaid lühikeseks müüa.

Populaarne kauplemisplatvorm mitme varaga kauplemiseks


 

Lugege lisaks:

Meist: Admirals

Reguleeritud maaklerina pakume juurdepääsu maailma kõige populaarsematele kauplemisplatvormidele. Meie juures saate kaubelda valuutade, CFD-de, aktsiate ja ETF-idega.

See materjal ei sisalda ega seda ei tohiks tõlgendada investeerimisnõuande või -soovitusena ega finantsinstrumentidega tehtavate tehingute pakkumisena. Juhime tähelepanu, et see kauplemisanalüüs ei ole usaldusväärne näitaja mistahes praegusele või tulevasele turukäitumisele, kuna asjaolud võivad aja jooksul muutuda. Enne investeerimisotsuste tegemist soovitame pidada nõu sõltumatu finantsnõustajaga ning teadvustada endale täielikult kauplemisel kaasnevaid riske.

POPULAARSEIMAD ARTIKLID
Pankadesse investeerimine aastal 2024
Näis, et keskpankade kiired intressitõusud toovad pangandussektorile häid uudiseid, kuid sellel on olnud soovimatud kõrvalmõjud, nagu Silicon Valley Banki kokkuvarisemine, mis toob meelde 2008. aasta finantskrahhi. Kas praegusel muutlikul ajal tasub pankadesse investeerida? Analüüsime...
AI stock: kuidas investeerida tehisintellekti?
Tehisintellekt (inglise keeles artificial intelligence ehk AI) on kõrgelt arenenud tehnoloogia vorm, mille eesmärgiks on jäljenda võimalikult täpselt inimese käitumist ja võimeid. Uusim tehisintellekti arendus, mis maailma lummab, on ChatGPT, millele järgneb peagi Google'i Bard. S...
Kuidas osta Amazoni aktsiaid?
Amazoni aktsiad on viimastel aastatel kallinenud üle 1500%. Analüüsime ettevõtte arengut aktsiaturul ja jagame, kuidas investeerida Amazoni pärast selle värskeima tuluaruande avaldamist. ✺ 2023. aasta neljandas kvartalis teenis Amazon oodatust rohkem tulu.✺ Oma aktsiate ostmise soodsa...
Vaata kõiki