Millised on parimad aktsiad ülemaailmse finantskriisi ajal?

Admirals
14 min lugemine

Halvima stsenaariumi jaoks ette valmistunud inimesed on tavaliselt need, kellel õnnestub raskused üle elada. See reegel kehtib ka finantsturgudel.

Tõenäoliselt on enamik teist teadlik, et ebakindlatel aegadel, näiteks pankrottide, pandeemiate, relvastatud konfliktide, loodusõnnetuste jne puhul, mis võivad viia finantskriisini, on enamike aktsiate tootlus nigel. Siiski on olemas mõned aktsiad, millesse tasub investeerida ka ärevatel aegadel. Mis aktsiatega on tegu? Selle teada saamiseks lugege artiklit!

Mis on ülemaailmne finantskriis?

Finantskriisi ajal on varahinnad järsult langenud, ettevõtetel ja tarbijatel on keeruline võlga tasuda ning finantsasutused kannatavad sageli likviidsuse puudumise all. Finantskriisi seostatakse väga sageli paanika, investorite poolse varade müügi või raha massilise väljavõtmisega hoiukontodelt.

Muud olukorrad, mis võivad kvalifitseeruda finantskriisiks, on spekulatiivse finantsmulli purunemine, börsikrahhid, maksejõuetus või valuutakriis. Iga finantskriis võib piirduda teatavate pankade, majanduse või piirkonnaga või levida kogu maailmas.

Mis on ülemaailmse finantskriisi põhjused?

Finantskriisi algust põhjustavad tegurid on erinevad. Üldiselt võib finantskriis tekkida, kui asutusi või varasid hinnatakse üle, mis suurendab investorite massilist ebaratsionaalset käitumist.

Näiteks võib kiire müükide jada viia selleni, et investoritel ei ole enam teatud varasid või panga pankroti korral toimub massiline hoiukontodelt raha võtmine.

Finantskriisi sageli soodustavate tegurite hulka kuuluvad rida pankrotte, kontrollimatu investorite käitumine, viiruse levik (pandeemia), relvastatud konfliktid, võla tasumata jätmine jne. Mõnel juhul võib majanduskriis viia majanduslanguseni või isegi depressioonini.

Näited ülemaailmsetest finantskriisidest

Finantskriisid pole kaugeltki haruldased. Neid on ette tulnud valuutade leiutamisest alates. Vaatame nüüd mõnda kõige kuulsamat finantskriisi:

  1. Tulbimaania (1637). See oli pigem spekulatiivne mull. Tulbisibula hind tõusis lõpuks kõrgemale kui Hollandi oskustöölise aastapalk.
  2. Suur depressioon (1929). Kriis algas pärast aktsiahindade krahhi, ohjeldamatu spekulatsiooni perioodi. Suurt depressiooni oli kogu maailmas tunda kümme aastat. Üks põhjuseid oli asjaolu, et mõnede toorainete pakkumine ületas nõudluse, mis viis hindade järsu languseni.
  3. Aasia finantskriis (1997-1998). Kriis sai alguse Tai bahti kokkuvarisemisest. Selle tulemuseks oli tohutu devalveerimine, mis levis paljudesse Ida-Aasia riikidesse.
  4. Ülemaailmne finantskriis (2008). See finantskriis on suurim majanduskatastroof pärast Suurt depressiooni. See algas 2007. aastal hüpoteeklaenude kriisiga ja laienes ülemaailmseks panganduskriisiks, mille üks tulemus oli Lehman Brothersi investeerimispanga pankrot 2008. aasta septembris.

Muidugi on veel palju muid vähem populaarseid näiteid finantskriisidest, kuid pole mõtet neid kõiki mainida. Vaatame, millistes majandussektorites on aktsiate tootlus kriiside ajal parim, et teada, kuidas end kaitsta ja kuhu oma investeeringud suunata, kui börsil on ebakindlad ajad.

Millised on parimad aktsiad ja nende sektorid ülemaailmse finantskriisi ajal

Ainus asi, mida investorid vihkavad rohkem kui halbu uudiseid, on ebakindlus. Enamike ettevõtete aktsiate tootlus on ebakindlatel aegadel halb. Hea uudis on aga see, et mõnede aktsiate tootlus on suur ka siis, kui turgudel on rasked ajad.

Mõnes majandussektoris on hea tootlus, hoolimata majanduslangusest või aktsiaturgude kokkuvarisemisest. Mõnel juhul võib nendes majandusharudes majanduslanguse või aktsiaturgude kokkuvarisemise tõttu isegi tavaolukorrast parem totlus olla. Need sektorid on tervishoid, kommunaalteenused, esmatarbekaubad, sõjatööstus ja toorained.

Vaatame nüüd neid sektoreid lähemalt.

Tervishoid

Teatud ravimite ja tervishoiuteenuste ostmine jätkub igal juhul ka siis, kui aktsiaturud on kokku varisenud ja majandus on nõrk. Kui kallis ravim on teie jaoks hädavajalik, leiate tõenäoliselt võimaluse selle ostmiseks, ükskõik, milline on hind.

See asjaolu selgitab, miks peetakse paljusid farmaatsia- ja tervishoiutehnoloogia ettevõtteid turvalisteks varadeks. Nende aktsiate hinnad ei pruugi üldist majanduslikku olukorda peegeldada. Kui olete investeerinud tervishoiu- ja ravimiettevõtetesse, on teie kapital rasketel aegadel tõenäoliselt paremini kaitstud kui teistesse aktsiatesse investeerinud inimestel.

Kommunaalteenused

Isegi Monopoli mängus on kommunaalteenused võtmetähtsusega. Kommunaalettevõtete kohta on oluline silmas pidada, et nende aktsiate kasv on osaliselt piiratud. Nende ettevõtete aktsiate väärtus ei kahekordistu ühe või isegi paari päeva jooksul. Tõenäoliselt ei tee kommunaalettevõtete aktsiad teid väga rikkaks.

Kuid nad maksavad teile pidevalt dividende, hoides samal ajal aktsiate hinna suhteliselt stabiilsena, isegi kui ülejäänud majandussektorite aktsiate väärtus palju langeb.

Mõelge järgmisele: kui ülejäänud sektorite aktsiate väärtus väheneb keskmiselt 20%, kuid kommunaalettevõtete aktsiad säilitavad oma väärtuse, on tulemus tegelikult sama kui 20% tõus. Just see asjaolu teeb kommunaalettevõtete aktsiatest atraktiivse investeeringu, kui majandus seisab silmitsi ebakindluse ja riskidega.

Esmatarbekaubad

Esmatarbekaupade hulka kuuluvad toit, joogid, majapidamistarbed ja hügieenitarbed ning ka alkohol ja tubakatooted. Need on tooted, mille tarbimist inimesed ei saa või ei taha piirata olenemata majanduslikust olukorrast.

Kuna neil õnnestub säilitada pidev nõudlus oma toodete järele, peavad esmatarbekaupade ettevõtted säilitama ühtlase tulude voo isegi finantskriisi ajal. Selle tulemusel väheneb nende ettevõtete aktsiate väärtus langevatel turgudel palju vähem kui enamike teiste sektorite aktsiate väärtus.

Esmatarbekaupade ettevõtete sektoril on sageli atraktiivne dividenditootlus, mis on sageli kõrgem kui teistes sektorites. Nende aeglasema ja stabiilsema tootluse tõttu saab suuremate esmatarbekaupade ettevõtete aktsiatelt ka finantskriisi perioodidel dividende ning mõnel juhul on need ebakindlatel aegadel isegi suuremad kui tavaliselt.

Sõjatööstus

Paljude riikide (näiteks USA) sõjatööstus kulutab riigieelarvele palju raha. Isegi kui majandusega on probleeme või aktsiaturgude olukord on riskantne, jätkavad kõrgemad võimud regulaarselt sõjaliste kulutuste arutamist.

Tegelikult on näiteks USA sõjavägi osalenud paljudes relvastatud konfliktides kogu maailmas. Sõjaliste jõudude toetamine nõuab sõjaväeettevõtetelt pidevat tootmist, sõltumata majandusolukorrast. Ettevõtetel, mis moodustavad osa sõjalis-tööstuslikust kompleksist, läheb tavaliselt keerulistes majandusoludes hästi või neil õnnestub vähemalt raskused ilma suuremate probleemideta üle elada.

Toorainetega tegelevad ettevõtted

Üks parimaid investeeringuid finantskriisi ajal on väärismetallid. Rahatrükk on kogu maailmas viimastel aastatel olnud nö rööpast väljas, tekitades ootusi, et väärismetallide hinnad tõusevad peagi.

Just seetõttu, et väärismetallid näivad olevat finantskriisi ajal turvaline vara, võivad selles äris tegutsevad ettevõtted olla hea investeering globaalse kaose või finantskriisi korral. Näiteks võib kulla ja teiste väärismetallide hind tõusta järgnevate probleemide korral:

  • Aktsiaturu krahh
  • Hüperinflatsioon
  • Pandeemia
  • Relvastatud konflikt
  • Madalad intressimäärad
  • Rahatrükk
  • Muu ebakindlust tekitav majandusolukord

Väärismetallide võimalik kallinemine võib suurendada väärismetalle kaevandavate ettevõtete tulusid, mis omakorda tõstab nende ettevõtete aktsiahindu.

Proovige aktsiatega kauplemist ja rohkem kui 8000 finantsinstrumendiga ilma oma kapitaliga riskimata Admiralsi demokontol. Vajutage allolevale ribareklaamile tasuta demokonto loomiseks!

Kauple Forexil ja CFD-dega

Kauple üle 40 valuutapaari CFD-dega 24/5

 

Millised on parimad aktsiad ülemaailmse finantskriisi ajal

Paljud investorid loodavad finantskriisi üle elada ilma omakapitali investeeringuteta, kuid niiviisi jäävad nad ilma paljudest headest võimalustest. Läbi ajaloo on teatud sektorite ettevõtetel kriiside ajal hästi läinud. Enne nendest rääkimist vaatame aga kõigepealt, millistesse aktsiatesse investeerimisest tasub ebakindlatel aegadel hoiduda.

Kriiside ajal ei ole soovituslik investeerida nendesse:

  • Suure võlatasemega ettevõtete aktsiad
  • Tsüklilised aktsiad
  • Spekulatiivsed aktsiad

Investorid peaksid välja töötama strateegia, mis keskendub majanduslanguse ajal edukate ettevõtete mittetsüklilistele aktsiatele.

Toome välja mõned ettevõtted, kes seljatasid edukalt 2008. aasta finantskriisi ja on seeläbi oma vastupidavust tõestanud.

Dollar Tree

Dollar Tree on kauplustekett, kus iga toode maksab 1 dollar või vähem. Sel moel kasutab ettevõte ära tarbijate soovi mitte kulutada suuri summasid. Dollar Treel läks suurepäraselt 2008. aasta ülemaailmse finantskriisi ajal.

Ettevõtte tegevjuht Bob Sasser usub, et firma saab hästi hakkama nii headel kui ka halbadel aegadel. Ja tundub, et see on tõsi.

Intresskasum 2008. aastal: 60,8%

Parem tootlus kui S&P 500: 99,3%

Allikas: Admirals, MetaTrader 5, Dollar Tree, nädalagraafikul, andmevahemik 6 Aprill 2003-5 Detsember 2010. Koostatud 17. märtsil 2020 kell 18.30 Palun arvestage, et varasemad tulemused ei ole usaldusväärsed tulevaste tulemuste või tulevase tulemuslikkuse näitajatena.


Ülaltoodud graafik (sinises kastis) näitab selgelt, kuidas Dollar Tree aktsiad on madalseisus ja 2008. aasta kriisi ajal tõusma hakkavad. Tõus on jätkunud kuni praeguseni, 2020. aastani. Muidugi on selle aja jooksul tehtud mõningaid kohandusi.

H&R Block

H&R Block hiiglaslikud maksudeklaratsioonid jätavad mulje majanduslangusekindlast ärist: lõppude lõpuks on surm ja maksud tagatud kõigis majandusoludes. Aastal 2008, kui paljud tuntud firmad tegutsesid dividendide vähendamise või kõrvaldamise nimel, olid tavalistele aktsionäridele kindlat sissetuleku voogu tagavad ettevõtted üsna haruldased.

HRB oli üks neist vähestest ettevõtetest. Firma dividenditootlus oli enam kui 4%. Enam kui 12 aastat hiljem näeb H&R Block sama vastupidava välja ja nende dividenditootlus on 4,6%, nad pakuvad stabiilset vaba rahavoogu ja nende dividendid on neli aastat järjest kasvanud.

Intresskasum 2008. aastal: 25,8%

Parem tootlus kui S&P 500: 64,3%

Anheuser-Busch Inbev

Majanduslanguse ajal vastupidavad tööstusharud hõlmavad jaekaubandust, meelelahutust ja tervishoidu. Anheuser-Busch Inbevi kohta võiks öelda, et tegu on nende kolme kombinatsiooniga, mis ühendab odavat õlu ravimitega ja vajadusega reaalsusest põgeneda. Firma tulu kasvas 2008. aastal 5%, mis pole halb tulemus.

Peamine katalüsaator, mis põhjustas langeval turul ettevõtte aktsiate kõrged hinnad, oli asjaolu, et Inbev omandas Anheuser-Buschi. Ettevõtete ühinemised ja omandamised on aktsionäride jaoks üldiselt tulusad ning tegu ei ole erandiga.

Intresskasum 2008. aastal: 39,4%

Parem tootlus kui S&P 500: 77,9%

Amgen

Biotehnoloogia hiiglast Amgenit võib pidada majanduslangusest puutumatuks pärast elutähtsate ravimite loomist vähi, aneemia ja muude haiguste jaoks, millest tarbijad loobuda ei saa. Nendest toodetest saadud tulud kasvasid 2008. aastal vaid 3%, kuid peab arvestama, et enamik ameeriklasi oli suures paanikas.

Amgen tegi mõistliku otsuse turukriisi ära kasutada, ostes miljoneid aktsiaid vähem kui 56 dollari eest, mis on umbes veerand nende praegusest hinnast. Samal aastal sai Amgen ka positiivseid kliiniliste uuringute tulemusi, mis tõid 2018. aastaks 2,3 miljardit dollarit tulu.

Intresskasum 2008. aastal: 24,3%

Parem tootlus kui S&P 500: 62,8%

Allikas: Admirals, MetaTrader 5, Amgen, nädala graafikul, Andmevahemik:19. detsember 2004 - 28. oktoober 2012. Koostatud 17. märtsil 2020 kell 19.10 Palun arvestage, et varasemad tulemused ei ole usaldusväärsed tulevaste tulemuste või tulevase tulemuslikkuse näitajatena.

Walmart

Walmart kasutas selgelt ära 2008. aasta ülemaailmset finantskriisi, kui ostjad kiirustasid kulusid kärpima, ostis firma kaupa kokku kõige odavamate hindadega jaemüüjatelt. Walmarti käive kasvas ühe ajaloo suurima majanduskriisi ajal 7,2%, mis annab tunnistust ettevõtte vastupidavusest.

Jaemüügiketil õnnestus samal aastal suurendada oma puhaskasumit aktsia kohta ja dividende 8%. Märkimisväärne on veel asjaolu, et Walmart maksab dividende ja suurendab neid ajal, kui paljud teised firmad dividende suuremal määral vähendavad või nende maksmise lõpetavad. Investeerimine ei tohiks olla keeruline ja Walmart on lihtsa investeeringu tüüpiline näide.

Intresskasum 2008. aastal: 20%

Parem tootlus kui S&P 500: 58,5%

Allikas: Admirals, MetaTrader 5, Walmart, Nädala graafikul, 7. august 2005-7. juuli 2013. Koostatud: 17. märts 2020 kell 17.25. Palun arvestage, et varasemad tulemused ei ole usaldusväärsed tulevaste tulemuste või tulevase tulemuslikkuse näitajatena.

Ross Stores

Ross Stores on väike soodsate rõivaste jaemüügiga tegelev firma. Selle ettevõtte aktsiad toimisid ülemaailmse finantskriisi ajal hästi, kuna tarbijad vähendasid oma kulusid. Ross Stores teatas oma majandusaasta aruandes 2008. aasta rekordilisest müügist ja kasumist.

Ross Stores laienes viimase finantskriisi ajal kiiresti ja ettevõtte kaupluste arv kasvas ainuüksi 2008. aastal 890 pealt 956-le.

Intresskasum 2008. aastal: 17,6%

Parem tootlus kui S&P 500: 56,1%

Pidage meeles, et varasem tootlus ei taga tulevikus samasuguseid tulemusi, kuna asjaolud võivad aja jooksul muutuda. Enne investeerimisotsuste tegemist soovitame küsida abi sõltumatute finantsnõustajate käest või teha investeerimisanalüüse.

Looge passiivne sissetuleku voog koos dividendimaksetega aktsiate portfelliga. Dividendide saamiseks peate vaid klõpsama alloleval ribareklaamil


Investeeri maailma parimatesse instrumentidesse

Tuhanded aktsiad ja ETF-id teie käeulatuses

 

Millised on parimad aktsiad koroonakriisi ajal?

Koronaviirus on juba maailmamajandust palju mõkjutanud, ettevõtete kasumeid kõvasti kärpinud ja tarneahelaid häirinud. Pandeemia lõppu ei ole veel näha. Seega usuvad investorid, et kogu maailma ettevõtted kogevad pikka ja järsku langust.

Epideemia vastu võitlemiseks kehtestavad valitsused eri riikides reisimiskeelde ja piiranguid. Samal ajal kutsutakse elanikkonda üles vältima massiüritusi. Kogu maailma ettevõtted suunavad töötajad kodust tööle, kartes viiruse levikut.

Just sel põhjusel võib olla hea mõte jälgida nende ettevõtete aktsiaid, mis saavad kasu suurema osa elanikkonna kodus viibimisest ja näivad olevat immuunsed viiruse negatiivsete mõjude suhtes.

Näiteks ettevõtted, mis on keskendunud koroonaviiruse vaktsiini väljatöötamisele, ettevõtted, mis aitavad inimestel sidet hoida, ettevõtted, kes pakuvad söögi koju toimetamise teenust, või ettevõtted, mis pakuvad inimestele teenuseid, mis aitavad kodus huvitavalt aega veeta.

Meditsiiniettevõtted

Juba siis, kui koroonaviirus Hiinas alguse sai, hakkasid mõned meditsiinisektori ettevõtted viivitamatult selle vastu vaktsiini välja töötama. Sellised firmad on segu suurtest ravimitootjatest ja väikestest korporatsioonidest ning need on pärit erinevatest riikidest. Need ettevõtted konkureerivad koronaviiruse ravi arendamise nimel.

Kõigil neil ettevõtetel on potentsiaali koguda miljardeid dollareid tulu, kui neil õnnestub luua koroonaviiruse vaktsiin. Sellise saavutuse tõenäosus suunab paratamatult ettevõttesse panustama paljusid investoreid, mis omakorda viib firma aktsiate hinna tõusuni.

Peaksite meeles pidama, et ootused mõne sellise ettevõtte suhtes on juba praegu väga kõrged ja kui firmal ei õnnestu toimivat ravimit luua, võivad nende aktsiate hinnad palju langeda.

Toitude kättetoimetamisega tegelevad ettevõtted

Eriolukord kuulutatakse välja üha rohkemates riikides üle kogu maailma ning restoranides, baarides ja paljudes teistes toidukohtades on keelatud suhelda klientidega, kuid toitu võib kulleriga inimeste kodudesse kohale toimetada. Lisaks soovitab üha enam valitsusi elanikkonnal koju jääda.

See olukord pakub toidu koju kohaletoimetamist pakkuvatele ettevõtetele suurepäraseid võimalusi. See on väga hea alternatiiv järjekordadele poodides ja võimalusele, et seal puuduvad mõned vajalikud tooted. Kuid millised ettevõtted saavad seda olukorda ära kasutada ja kasumit teenida?

Enne ettevõtetesse investeerimist tuleb kontrollida, kas nad tegutsevad piirkondades, mida koroonaviirus kõige rohkem mõjutab, ja millised on nende positsioonid.

Sotsiaalmeedia

Arvestades sellega, et paljud pandeemiast mõjutatud piirkondade inimesed peavad töötama kodust ja vältima avalikke kohti, on sotsiaalmeedia üks väheseid suhtlusvõimalusi. Sotsiaalmeedia aitab inimestel ühenduses olla ja juurde pääseda reaalajas uudistele.

Vaevalt üllatasime kedagi sotsiaalmeedia kriisiaegse edu mainimisega. Kaks populaarseimat sotsiaalmeedia kanalit - Facebook ja Whatsapp - saavad koroonaviiruse kriisi ajal kindlasti tarbijaid juurde.

Video- ja teleteenuseid pakkuvad ettevõtted

Pandeemiast mõjutatud piirkondade inimeste pidev viibimine kodus suurendab kindlasti palju televiisori ja videote vaatajate arvu. Seetõttu võiksid tasulisi video- ja televteenuseid pakkuvad ettevõtted koroonaviiruse põhjustatud kriisist kasu saada.

Mõned sellised ettevõtted on:

Kui olete aru saanud, millised majandussektorid ja millised aktsiad võivad finantskriisi ajal kõige edukamad olla, on aeg mõelda, kuidas alustada kauplemist selliste aktsiatega ja aktsiate CFD-dega, millel on finantskriisi ajal hea tootlus.

Millised on parimad aktsiad finantskriisi ajal - kokkuvõte

Nagu te aru saate, ei meeldi finantsturgudele rohkem mitte halvad uudised, vaid ebakindlus. Seepärast peaksid investorid olema valmis iga stsenaariumi jaoks ja kaitsma oma portfelli halvima eest.

Te ei pea siiski kõiki oma investeeringuid sulgema ja oma kapitali pangakontole paigutama. Võite keskenduda tervishoiuettevõtetele, kommunaalettevõtetele, põhitarbekaupadele, sõjalistele tööstus- ja toorainete ettevõtetele. Hea on valida mittetsüklilised aktsiad, millel on stabiilne bilanss ja kindel dividenditulu.

Kauple riskivabal demokontol

Harjuta kauplemist virtuaalses keskkonnas

 

Lugege lisaks Forexi kauplemisega seotud artikleid

Meist: Admirals

ANALÜÜTILISTE MATERJALIDE KOHTA

Käesolev teave väljendab täiendavat informatsiooni kõikide analüüside, hinnangute, prognooside, ennustuste, turuülevaadete, nädala prognooside ning mistahes teiste sarnaste hinnangute või informatsiooni kohta (edapidi „Analüüs"), mis on avalikustatud Admiralsi veebilehel. Enne investeerimisotsuse tegemist palume Teil pöörata tähelepanu alljärgnevale:

1. See on turunduskommunikatsioon. Sisu avaldatakse ainult informatiivsel eesmärgil ja seda ei saa mingil juhul tõlgendada investeerimisnõuande või -soovitusena. See ei ole koostatud kooskõlas investeerimisuuringute sõltumatuse edendamiseks kavandatud juriidiliste nõuetega ning selle suhtes ei kohaldata enne investeerimisuuringute levitamist mingisugust ärikeeldu.

2. Iga investeerimisalase otsuse näol on tegemist kliendi isikliku otsusega ning Admirals ei vastuta otsusest tekkinud kahju eest, olenemata sellest, kas otsuse tegemisel on tuginetud Analüüsis esitatud teabele või mitte.

3. Klientide huvide kaitsmiseks ning Analüüsi objektiivsuse kahjustamise vältimiseks on Admirals kehtestanud vastavad sisekorrad huvide konfliktide tuvastamiseks ning käitlemiseks.

4. Analüüsi on koostanud sõltumatu analüütik (Jitan Solanki, elukutseline kaupleja ja analüütik, edaspidi "autor") autori isiklike hinnangute põhjal.

5. Kuigi kasutusele on võetud kõik mõistlikud meetmed tagamaks, et Analüüsi allikad oleksid usaldusväärsed ning sisalduv informatsioon oleks esitatud võimalikult arusaadavalt, õigeaegselt, täpselt ning täielikult, ei garanteeri Admirals Analüüsis sisalduva teabe täpsust või täielikkust.

6. Analüüsis avaldatud teave finantsinstrumentide varasema või modelleeritud tootluse kohta ei tähenda Admiralsi poolset otsest või kaudset lubadust, garantiid või viidet järgmiste perioodide tootluse kohta. Finantsinstrumendi väärtus võib nii kasvada kui kahaneda ning vara väärtuse säilimine ei ole garanteeritud.

7. Võimendatud tooted (sealhulgas hinnavahelepingud), on spekulatiivse iseloomuga ning võivad kaasa tuua nii kahju kui kasu. Enne kauplemise alustamist palume teha kindlaks, et mõistate täielikult kaasnevaid riski.

POPULAARSEIMAD ARTIKLID
Kuidas investeerida Coca Cola aktsiatesse?
Kas 2024. aastal tasub osta Coca Cola aktsiaid? Juhtiv karastusjookide tootja on lisaks märkimisväärsele tootlusele maksnud ka dividende juba mitukümmend aastat ja iga kord suurema väärtusega. See on atraktiivne investeering. Coca Cola on kõigi põlvkondade seas üks tuntumaid kauba...
Facebooki (Meta) aktsiate analüüs
Facebook on 2004. aasta veebruaris Mark Zuckerbergi poolt loodud lihtne sotsiaalvõrgustik.Ettevõte hakkas reklaamimisega tegelema, et ärimudel püsima jääks ja ostis kasutajaskonna laiendamiseks mitmeid idufirmasid, nagu näiteks fotode jagamise sotsiaalne võrgustik Instagram ja kiirsõnumite teenus Wh...
Kuidas osta Amazoni aktsiaid?
Amazoni aktsiad on viimastel aastatel kallinenud üle 1500%. Analüüsime ettevõtte arengut aktsiaturul ja jagame, kuidas investeerida Amazoni pärast selle värskeima tuluaruande avaldamist. ✺ 2023. aasta neljandas kvartalis teenis Amazon oodatust rohkem tulu.✺ Oma aktsiate ostmise soodsa...
Vaata kõiki