Tagatisnõuete muudatused seoses OPECi koosolekuga

Aprill 03, 2020 21:36

Head kauplejad!

30. märtsil jõudis WTI toornafta hind 17 aasta madalaimale tasemele (19,02 dollarit barreli kohta). Kuna turg on ebakindel, arutavad Venemaa ja Saudi Araabia ülemaailmse naftapakkumise vähendamist 10 miljoni barreli võrra päevas. Eesmärk on vältida edasist hinnalangust koroonaviiruse pandeemia ajal.

Saudi Araabia on kokku kutsunud Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni (OPEC), Venemaa ja organisatsiooniväliste tootjate erakorralise kohtumise. Eesmärk on saavutada õiglane kokkulepe naftaturgude stabiliseerimiseks. Koosolek toimub 6. aprillil 2020 videokonverentsi vahendusel.

Vastuseks selle sündmuse poolt tekitatud ebakindlusele turul muudame ajutiselt oma Professionaalsetele klientidele mõeldud kauplemistingimusi.

Tavaklientidele, kelle finantsvõimendus on 1:10 või madalam, nimetatud muudatusi ei kohaldata. Samuti kehtib neile endiselt tingimusteta negatiivse kontojäägi kaitse. Siiski on äärmiselt oluline, et kõik kauplejad oleksid erakorraliste turusündmuste ajal ettevaatlikud. Toome artikli teises pooles esile ka mõned näpunäited riskide juhtimiseks.

Muudatused professionaalsetele klientidele

Alates 4. aprillist 2020 (ja kuni edasise teateni) vähendame Professionaalsetele klientidele valitud CFD-instrumentide maksimaalset võimalikku finantsvõimendust järgmiselt:

  1. WTI Crude Oil Spot
  2. Crude Oil West Texas Futures
  3. Brent Crude Oil Spot
  4. Brent Crude Oil Futures

Positsioonidele, mille nominaalväärtus on kuni 500 000 EUR (või USD/CHF või samaväärne summa muus valuutas), kehtib maksimaalne võimalik finantsvõimendus 1:50.

Positsioonide nominaalväärtuse korral, mis ületab ülalnimetatud 500 000 EUR piirmäära, kehtib finantsvõimendus 1:10.

Muudetud tagatisnõudeid kohaldatakse kõigi eespool nimetatud instrumentide avatud ja uute positsioonide suhtes ning need mõjutavad teie tagatise suurust. Soovitame teil oma konto seisu hoolikalt kontrollida.

Pange tähele, et kuigi maksimaalset finantsvõimendust uuendatakse meie süsteemis 4. aprillil, ei teostata muudatusi kliendi kontodel enne turgude avanemist 6. aprillil. Kliendid, kes soovivad hoida olemasolevaid positsioone avatuna ja vältida avatud positsioonide likvideerimist (stop-out), saavad seda teha, kandes oma kauplemiskontole piisavalt vahendeid kiirmaksete (nt krediitkaardimakse) kaudu.

Erandid kauplemistingimuste muutmisel

Jätame endale õiguse teha turutingimustest lähtuvalt oma kauplemistingimustes täiendavaid muudatusi.

Arvestades tõenäosust, et OPECi erakorraline koosolek põhjustab ebaharilikke turutingimusi ja/või erakorralisi turuliikumisi, tuletame oma Professionaalsetele klientidele meelde, et meie negatiivse kontojäägi kaitse poliitika ei kehti ebanormaalsetes turutingimustes.

Kuidas juhtida riske äärmusliku volatiilsuse korral?

Soovitame nii Tava- kui ka Professionaalsetel klientidel üle kontrollida kõigi mõjutatud instrumentide riskipositsioonid ja kohandada need enne eelseisvat sündmust vajadusel vastuvõetavale riskitasemele.

OPEC-i koosolekule eelnenud ja sellele järgnenud perioodil olge lisaks teadlikud muudest suurenenud riskidest:

  • Järsud hinnaliikumised ja märkimisväärsed hinnatühimikud - eriti puudutab see naftat
  • Piiratud likviidsus, mille tulemuseks võivad olla märkimisväärselt laienenud kursivahed, suurenenud tagasilükatud tehingute arv ja libisemine.
  • Märkimisväärselt kõrgemad SWAP tasud

Kõike seda silmas pidades on hea mõte kontrollida kõiki oma avatud positsioone ja veenduda, et neil on olemas sobivad stop-loss tasemed. Stop-loss taset saab TASUTA muuta.

Samuti kaaluge, kas soovite oma positsioonid täielikult või osaliselt sulgeda või paigutada oma kauplemiskontole täiendavat kapitali, et luua tugevam puhver võimaliku volatiilsuse korral.

Kontrollige mõjutatud instrumentide üksikasju meie kodulehe Instrumentide Spesifikatsiooni jaotisest. Pingelistes turutingimustes võidakse kehtivaid SWAP-tasusid debiteerida ja krediteerida. Lisaks võivad ilma teile ette teatamata muutuda kauplemisajad ja tehingute mahud.

NB! Pidage meeles, et stop-loss korraldus on tööriist teie positsioonist väljumise ruttiinseks automatiseerimiseks – stop-loss ei garanteeri tasemesse märgitud hinda. Kliendid peaksid olema teadlikud turuhindade suurtest võimalikest liikumistest ja hinnatühimikest ebastabiilsetel perioodidel. Lisateavet oma riskijuhtimise võimaluste kohta leiate siit.

Parimate soovidega,
Admiral Markets

Avatar-Admirals
Admirals Kõik-ühes lahendus Sinu raha kulutamiseks, investeerimiseks ja haldamiseks

Admirals on rohkem kui lihtsalt maakler. Admirals on finantskeskus, mis pakub laia valikut finantstooteid ja teenuseid. Me muudame võimalikuks läheneda isiklikule rahandusele läbi kõik-ühes lahenduse, mis on mõeldud investeerimiseks, kulutamiseks ja raha haldamiseks.