Bitcoin halving - Bitcoini poolitamine ja kuidas sellega kaubelda

Admirals
10 min lugemine

2020. aasta on olnud finantsturgude jaoks ajalooline, sest kõikide varaklasside hinnad on tugevalt kõikunud. Krüptovaluuta turgu raputas enim 2020. aasta mai. Bitcoini poolitamine (inglise keeles halving) tähendab, et krüptoraha tootmine väheneb 50% võrra. Sündmus toimub Bitcoini reeglite järgi ettemääratud aja tagant ja sellega kaasnevad hästi informeeritud kauplejate jaoks ainulaadsed võimalused. Lugege seda artiklit, et Bitcoini poolitamise ja sellega seotud suurepäraste kauplemisvõimaluste kohta üksikasjalikumat teavet saada

Bitcoin halving - Mis on Bitcoini poolitus?

Bitcoini ainulaadne digitaalne disain tähendab, et iga nelja aasta järel toimub digitaalse valuuta tootmise vähendamine poole võrra. Kolmandat korda oma 11-aastase ajaloo jooksul läbib Bitcoin ühe siiani suurima muudatuse 2020. aasta mais. Selleks, et aru saada, mis on Bitcoini poolitamine, peab kõigepealt mõistma seda, mida Bitcoin endast kujutab.

Võimalik on toota ainult 21 miljonit Bitcoini. Krüptokaevandajad on juba tootnud umbes 18 miljonit Bitcoini. Bitcoini kaevandamine on suur äri, milles kaevandajad kasutavad Bitcoini tehingute töötlemiseks spetsiaalseid arvuteid. Need tehingud lisatakse plokkidena arveraamatusse, kus need moodustavad pika ahela, mis on krüptovaluutade tehnoloogia alus.

Bitcoinide kaevandajad vajavad oma töö tegemiseks väga võimsaid tipptasemel arvuteid ning muidugi on sellel oma hind. See on põhjus, miks ploki lisamisel tasutakse seda töödelnud kaevandajale bitcoinides, mida nimetatakse ka kaevandajad toetuseks. Niiviisi lisatakse tarneahelasse ka uusi bitcoine, kust iga plokktehingu korral väljastatakse kindel kogus uusi bitcoine. Seejärel saavad kaevandajad oma teenitud bitcoine börsi kaudu müüa.

Poolitus viitab bitcoinide võrku hooldavate kaevandajad palga vähenemisele 50% võrra. Kauplejatele ja investoritele pakub kõige rohkem huvi see, mis samal ajal juhtub Bitcoini hinnaga.

Kas teadsite, et saate Admiralsi pakutaval kauplemisplatvormil MetaTrader 5 reaalajas hindu vaadata paljudel erinevatel turgudel? TASUTA platvormi allalaadimiseks klõpsake lihtsalt alloleval ribareklaamil:

Populaarne kauplemisplatvorm mitme varaga kauplemiseks


 

Bitcoin halving - millal see toimub ja mida see endaga kaasa toob

Bitcoini poolitus toimub umbes kord nelja aasta jooksul või siis, kui kaevandatud on 210 000 plokki. 2020. aasta mai poolituse ajaks on kokku kaevandatud 630 000 plokki. Ehkki plokke lisatakse ahelasse umbes iga 10 minuti tagant, võib täpset kuupäeva ja kellaaega olla keeruline kindlaks teha väikeste kõrvalekallete koondmõju tõttu.

Paljud analüütikud arvavad, et poolitamine toimub tõenäoliselt 10.–12. mail, kuid tegelikult võib-olla veidi varem või hiljem. Bitcoini poolituse tõttu väheneb kaevandajate tasu 12,5 bitcoinilt ploki kohta 6,25 bitcoinini. Algselt oli kaevandajate tasu 50 Bitcoini ploki kohta. 28. novembril 2012 langes summa 25 Bitcoinini ja 9. juulil 2016 jällegi 12,5 Bitcoinini.

Kauplejate, investorite ja krüptohuviliste seas tekitab enim põnevust asjaolu, et Bitcoinide tootlus väheneb poole võrra ent nõudlus püsib ikka samal tasemel. Pakkumise ja nõudluse erinevus võib krüptovaluuta hinda tõsta. Vaatame näitena Bitcoini hinda eeliste poolituste ajal.

 

Bitcoin halving - Kuidas reageerivad hinnad Bitcoini poolitusele?

Kuigi on võimatu kindlalt öelda, kuidas hinnad reageerivad Bitcoinide poolitamisele, võime aimu saamiseks vaadata, kuidas Bitcoin hind on reageerinud eelnevatele poolitamistele, mida näeb alloleval pildil:

Allikas: Coindesk

Mõlema eelmise poolitamise puhul tõusis Bitcoini väärtus nii üks aasta enne kui ka üks aasta pärast sündmust. Mõlemal juhul oli krüptovaluuta turul üldine pikem tõusutrend ja maailmamajandus oli stabiilne. 2020. aasta turgude seis on aga Koroonaviiruse tõttu hoopis teistsugune.

Üks oluline tegur, mida peab kindlasti meeles pidama, on see, et Bitcoini poolitamine on väga oodatud sündmus ja osa hinnatõusust võib suure tõenäosusega juba enne poolitamist toimuda. Sellegipoolest on pärast poolitust võimalik igat hinnaliikumist ära kasutada, kui omate õigeid tööriistu.

Suurepärane viis alustamiseks on tasuta demo kauplemiskonto avamine, kus saate testida oma kauplemisideesid ja strateegiaid virtuaalses kauplemiskeskkonnas kuni olete valmis reaalkontole üle minema. See on väga hea viis ilma raha kaotamata oma kauplemisoskuste arendamiseks kuni olete endas kindel. Lisaks saate juurdepääsu paljudele eelistele, mille hulka kuuluvad tasuta turuanalüüs, täiustatud indikaatorid ja tööriistad ja veel palju muud kasulikku!

Alustage juba täna ja avage TASUTA demokauplemiskonto, klõpsates alloleval ribareklaamil:

Kauple Forexil ja CFD-dega

Kauple üle 40 valuutapaari CFD-dega 24/5

 

 

Bitcoin halving - Kuidas Bitcoini poolituse ajal edukalt kaubelda?

Bitcoiniga kauplemiseks on kaks peamist viisi. Esimene on füüsilise Bitcoini ostmine krüptovaluutavahetuse kaudu. Paljud neist on reguleerimata ettevõtted, mis on sageli häkkerijate ja varaste ohvriteks langenud. Näiteks 2018. aastal hävitati Jaapani Coincheck ja neilt varastati rohkem kui 500 miljoni dollari väärtuses digitaalseid valuutasid.

Teine võimalus Bitcoiniga kaubelda on spekuleerida selle hinnaliikumise üle krüptovaluuta CFD-de (hinnavahelepingud) kaudu. Sel juhul on kõige parem kasutada maaklerit, kes pakub kõrgtasemel regulatiivset järelevalvet. Näiteks Admiralsiga koostööd tegevad investeerimisühingud on kohustatud järgima Ühendkuningriigi finantsinspektsiooniameti, Austraalia väärtpaberite ja investeeringute komisjoni, Eesti finantsjärelevalveameti ning Küprose väärtpaberi- ja börsikomisjoni reegleid.

Lisaks saavad Admirals UK Ltd konto avanud kliendid kasutada negatiivse kontojäägi poliitikat, mis kaitseb turul esinevate kahjulike liikumiste eest, hoides ära konto saldo langemise alla nulli. Muude eeliste hulka kuuluvad:

  • Turvalisus: paljud krüptovaluutavahetused on häkitud. Kauplemine krüptovaluuta CFD maakleri kaudu tähendab, et saate kaubelda hästi reguleeritud ettevõttega, tagades oma vahendite turvalisuse.
  • Finantsvõimendus: tavakauplejale kuni 1:2. Professionaalsele kauplejale kuni 1: 5.
  • Mitmekesised kauplemisvõimalused: saate kaubelda lühiajaliselt ja pikaajaliselt erinevate krüptovaluutade CFD-dega. Kauplemiseks ei pea krüptovaluutat omama.
  • Täiustatud riskijuhtimise vahendid: kasutage riski minimeerimiseks stop-loss korraldust ja määrake kasumi väljavõtmise tase.
  • Juurdepääs laiale valikule krüptovaluutade CFD-dele, sealhulgas Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple jne.
  • Kauplemine ööpäevaringselt: saate kaubelda 24 tundi päevas, 5 päeva nädalas krüptovaluutade CFD-dega, mille paari üks pool on euro, näiteks BTC / EUR (Bitcoin / Euro) krüptopaariga. Kaasaegne kauplemisplatvorm: saate vaadata krüptovaluutade CFD-de hindasid turvalistel ja stabiilsetel platvormidel, näiteks MetaTrader 4, MetaTrader 5 ja MetaTrader WebTrader, ja kasutada täiustatud funktsioone, näiteks otse graafikul kauplemist.

Kui tunnete, et olete valmis reaalajas konto avamiseks, siis vajutage allolevale ribareklaamile.

Kauple krüpto CFD-dega

Kauple 30+ krüptovaluutapaari CFD-ga Admiralsis

 

Bitcoin halving - Bitcoiniga kauplemine MetaTrader5-s

Pärast reaalkonto või demo kauplemiskonto avamist saate hakata krüptovaluutade CFD-de hindasid vaatama MetaTrader platvormil. Bitcoini ja muude krüptovaluutade CFD-de leidmiseks järgige lihtsalt järgmisi samme:

  1. Avage Admiralsi pakutav kauplemisplatvorm MetaTrader 5.
  2. Avage menüüs turuvaatlusaken, selleks vajutage klaviatuuril Ctrl + M.
  3. Paremklõpsake turuvaatlusaknal ja valige Sümbolid või vajutage klaviatuuril Ctrl + U.
  4. Seejärel avaneb allpool näidatud aken, mis sisaldab üksikasju kõigi turgude kohta, kus saate kaubelda.
  5. Valige üksik sümbol või rühm ja vajutage nupule Kuva sümbol (Show Symbol) ja OK. Seejärel kuvatakse valitud instrumendid turuvaatlusaknas.

NB! Selles artiklis esitatud finantsinstrumentide graafikud on illustratiivsed ja ei kujuta endast kauplemisnõuannet ega üleskutset Admiralsi pakutavate finantsinstrumentide (CFD, ETF, aktsiad) ostmiseks või müümiseks. Pidage meeles, et varasem tootlus ei ole tulevaste tulemuste usaldusväärne indikaator.

Nüüd saate vasakklõpsata mõnel sümbolil, mida soovite vaadata, ja lohistada selle graafikule, et vaadata valitud sümboli praegust ja ajaloolist hinda. Seejärel saate tellimussakna avada:

  1. Paremklõpsake graafikul
  2. Valige Kauplemine (Trading)
  3. Valige Uus tellimus (New Order) või vajutage klaviatuuril F9.
  4. Teile avaneb tellimusaken ja saate sinna kirjutada sisenemishinna, stop-lossi ja kasumi väljavõtmise taseme ning tehingu suuruse.

NB! Selles artiklis esitatud finantsinstrumentide graafikud on illustratiivsed ja ei kujuta endast kauplemisnõuannet ega üleskutset Admiralsi pakutavate finantsinstrumentide (CFD, ETF, aktsiad) ostmiseks või müümiseks. Pidage meeles, et varasem tootlus ei ole tulevaste tulemuste usaldusväärne indikaator.

 

Bitcoin halving - Bitcoini poolitamise 2020. aasta analüüs

Nagu artiklis juba varem rääkisime, siis kaks eelmist Bitcoini poolitamist 2012. ja 2016. aastal põhjustasid krüptovaluuta hinnatõusu. Samas oli turgudel üldine tugev tõusutrend juba enne Bitcoini poolitamist, nagu näitab allolev pikaajaline USA dollari ja Bitcoini graafik (BTCUSD):

Allikas: Admirals MT5, BTCUSD, nädalagraafikul - andmetevahemik: 11. juulist 2010 kuni 1. maini 2020, vaadatud 1. mail 2020 kell 10.35 BST-le. Palun arvestage, et varasemad tulemused ei ole usaldusväärsed tulevaste tulemuste või tulevase tulemuslikkuse näitajatena.

 

Ülaltoodud graafiku kaks esimest vertikaalset joont näitavad kahte eelmist Bitcoini poolitamist. Pärast viimast poolitamist 2016. aastal on krüptovaluuta turul esinenud palju volatiilsust, mida näitavad ülaltoodud järsud jooned.

Krüptovaluutadega kauplejate jaoks on võib-olla kõige huvitavam asjaolu, et BTCUSD on püsinud nädala graafikul 200-perioodilisest libisevast keskmisest kõrgemal ja on hiljuti päris palju tõusnud, nagu näitab alloleva graafiku sinine laineline joon.

Allikas: Admirals MT5 koos MT5SE lisarakendusega, BTCUSD, nädalagraafikul - Andmete vahemik: 11. juulist 2010 kuni 1. maini 2020, vaadatud 1. mail 2020 kell 8.35. Palun arvestage, et varasemad tulemused ei ole usaldusväärsed tulevaste tulemuste või tulevase tulemuslikkuse näitajatena.

 

Libisevaid keskmisi kasutatakse sageli nii trendi kui ka pöördepunktide tugi- ja vastuopanutaseme näitajatena. Selline ainulaadne sündmus nagu Bitcoini poolitamine koos ülaltoodud tehnilise ülevaatega jätab mulje, et krüptovaluutade hind tõuseb lähiajal veelgi. Samas on maailmamajanduse tervis ja finantsturgude olukord Koroonaviirusest tuleneva kriisi tõttu väga teistsugune kui tavaliselt. Sellistes tingimustes peab riskide haldamise suhtes väga hoolas olema.

Libisevaid keskmisi kasutatakse sageli trendi pöördepunktide, toetus-ja vastupanutaseme tasemete näitajana. Bitcoini poolitamise unikaalne olukord koos ülaltoodud tehnilise pildiga annab krüptovääringu jaoks selge positiivse suunitlusega pildi. Ülemaailmne majandusolukord on aga nüüd väga erinev, kuna Covid-19 ja sellest põhjustatud kahju finantsturgudel on olnud väga suur. Sellistel tingimustel on riskijuhtimine võtmetähtsusega. Kuidas sa seda kaubelda kavatsed?

Suurepärane viis täna algust teha on avada tasuta demo kauplemiskonto, et saaksite virtuaalses kauplemiskeskkonnas kaubelda, kuni olete valmis reaalajas tegutsema! Klõpsake allolevat linki, et alustada juba täna!

Kauple riskivabal demokontol

Harjuta kauplemist virtuaalses keskkonnas

 

Lugege lisaks Forexi kauplemisega seotud artikleid

Avastage maailma #1 mitme-varaline kauplemisplatvorm

Admirals pakub professionaalsetele kauplejatele võimalust kaubelda kohandatud ja täiendatud versiooniga MetaTrader 5, mis võimaldab teil kogeda kauplemist oluliselt kõrgemal ja tasuvamal tasemel. Kogege eeliseid, nagu näiteks "Market Heat Map", mis lubab Teil võrrelda erinevaid valuutapaare, et näha, millised neist võivad olla tulusad investeeringud. Lisaks pääsete ligi reaalajas kauplemisandmetele ja veel palju muud. Klõpsake alloleval ribareklaamil, et alustada MT5 Supreme Editioni TASUTA allalaadimist!

Populaarne kauplemisplatvorm mitme varaga kauplemiseks


 


TEAVE ANALÜÜTILISTE MATERJALIDE KOHTA

Käesolev teave väljendab täiendavat informatsiooni kõikide analüüside, hinnangute, prognooside, ennustuste, turuülevaadete, nädalaprognooside ning mistahes teiste sarnaste hinnangute või informatsiooni kohta (edapidi „Analüüs"), mis on avalikustatud Admiralsi veebilehel. Enne investeerimisotsuse tegemist palume Teil pöörata tähelepanu alljärgnevale:

1. See on turunduskommunikatsioon. Sisu avaldatakse ainult informatiivsel eesmärgil ja seda ei saa mingil juhul tõlgendada investeerimisnõuande või -soovitusena. See ei ole koostatud kooskõlas investeerimisuuringute sõltumatuse edendamiseks kavandatud juriidiliste nõuetega ning selle suhtes ei kohaldata enne investeerimisuuringute levitamist mingisugust ärikeeldu.

2. Iga investeerimisalase otsuse näol on tegemist kliendi isikliku otsusega ning Admirals ei vastuta otsusest tekkinud kahju eest, olenemata sellest, kas otsuse tegemisel on tuginetud Analüüsis esitatud teabele või mitte.

3. Klientide huvide kaitsmiseks ning Analüüsi objektiivsuse kahjustamise vältimiseks on Admirals kehtestanud vastavad sisekorrad huvide konfliktide tuvastamiseks ning käitlemiseks.

4. Analüüsi on koostanud sõltumatu analüütik (Jens Klatt, elukutseline kaupleja ja analüütik, edaspidi "autor") autori isiklike hinnangute põhjal.

5. Kuigi kasutusele on võetud kõik mõistlikud meetmed tagamaks, et Analüüsi allikad oleksid usaldusväärsed ning sisalduv informatsioon oleks esitatud võimalikult arusaadavalt, õigeaegselt, täpselt ning täielikult, ei garanteeri Admirals Analüüsis sisalduva teabe täpsust või täielikkust.

6. Analüüsis avaldatud teave finantsinstrumentide varasema või modelleeritud tootluse kohta ei tähenda Admiralsi poolset otsest või kaudset lubadust, garantiid või viidet järgmiste perioodide tootluse kohta. Finantsinstrumendi väärtus võib nii kasvada kui kahaneda ning vara väärtuse säilimine ei ole garanteeritud.

7. Võimendatud tooted (sealhulgas hinnavahelepingud), on spekulatiivse iseloomuga ning võivad kaasa tuua nii kahju kui kasu. Enne kauplemise alustamist palume teha kindlaks, et mõistate täielikult kaasnevaid riske.

 

POPULAARSEIMAD ARTIKLID
Solana krüpto – kõik, mida pead teadma
Kuidas luua plokiahel, mis on kiire, detsentraliseeritud ja turvaline?Solana püüab seda kõike teha. Tänu oma uuenduslikule konsensusmehhanismile on Solana populaarsus kiiresti kasvanud. Mis on Solana?See on avalik plokiahel ja otsene konkurent Ethereumile. Nagu eespool mainitud, eristub Solana, kasu...
Mis on Bitcoin ETF?
Bitcoin ETF on börsil kaubeldav fond, mis jälgib futuurlepingute kaudu Bitcoini hinda, pakkudes võimalust investeerida krüptovaluutasse ilma seda ostmata. Sisukord Mis on ETF ja kuidas see toimib? Mis on Bitcoin ETF? Millised on Bitcoin ETF-i eelised? Millised on Bitcoin ETF-i puudused...
Mis on altcoin?
Altcoinid on kõik krüptovaluutad, mis on alternatiiviks traditsioonilistele krüptodele, aga peamiselt Bitcoinile, mis parasjagu turgu domineerib. Sisukord Mis on altcoin? Kas Bitcoin domineerib endiselt turgu? Altcoinide eelised ja puudused Millised on parimad altcoinid? TOP 5...
Vaata kõiki