Kuidas osta Litecoini ja kaubelda selle CFD-dega?

Admirals
7 min lugemine

Enamik kauplejaist on kuulnud Bitcoinist, mida peetakse krüptovaluutade „kullaks". Siiski on paljudele teadmata, et eksisteerivad ka teised krüptorahad. Näiteks kutsutakse krüptorahade maailmas „hõbeda" vastet „Litecoiniks".

Litecoin (LTC) on kaubeldav USA dollari (USD) vastu ja selle krüptopaari nimetus on LTC/USD. Käesolevas artiklis võtame vaatluse alla nimetatud finantsinstrumendi ja sellega kauplemise. Samuti käsitleme tehnilist analüüsi, hinnaliikumist, eeldatavat volatiilsust ja Litecoiniga kauplemist platvormil MetaTrader 4.

Allikas: Litecoin versus USA dollar (LTC/USD) päevagraafikul 13. märtsist kuni 13. juulini, 2017

Litecoini ostmine ja selle CFD-dega kauplemine: volatiilsus

Vastus on lühike ja lihtne: jah, Litecoini CFD-d on volatiilsed ning näitavad tugevaid hinnaliikumisi. LTC/USD krüptopaari puhul näeme kõrvalekaldumatut impulssi ning keskmise hinnavahemiku märkimisväärset tõusu. See on hõlpsasti jälgitav, kui lisada päevasele graafikule Average True Range (ATR) indikaator (nt väärtusega 10).

ATR väärtus on tõusnud näitajalt umbes 0,2 kuni peaaegu 6-ni, mis tähendab peaaegu 30-kordset tõusu (vaadake ülevaloleva graafiku alumist indikaatorit). LTC/USD paar on kiirel tõusuteel, seda kindlasti volatiilsuse vaatepunktist.

Allikas: Litecoin versus USA dollar (LTC/USD) päevagraafikul mai 2013 kuni juuli 2017

Litecoini ostmine ja selle CFD-dega kauplemine: hinna analüüs

Jooksev hind vs ajalooline: kas trendis või külgsuunaline liikumine?

Eelnenud aastatele vaadates võivad kauplejad näha, et LTC/USD paar näitas aastail 2013 ja 2014 tugevat impulssi allapoole enne mõningast „talveund" 2015. ja 2016. aasta jooksul (vt ülalolevat pilti).

Pikemates ajavahemikes ei ole väljakujunenud trend veel nähtav, sest LTC/USD paar näitab peamiselt impulsiivset hinnaliikumist. Kuid lühemates ajavahemikes, näiteks 4 tunni graafikul, võib täheldada selget ja toimivat trendi. Allolevalt graafikult võib näha, kuidas kauplejad saavad sellist graafikut või midagi selle sarnast tulevikus analüüsida ning olukordade lahendamiseks ära kasutada.

Loomulikult sõltub trendi püsivus sellest, kui lähedale jõuab hind vastupanutasemele 50-55 juures. See on ka üks põhjustest, miks Admirals jätkuvalt pakub reaalajas webinare, et kauplejad saaksid end hoida kursis viimaste sündmuste, trendide ja tehnilise analüüsiga.

Allikas: Litecoin versus USA dollar (LTC/USD) 4 tunni graafik 12. maist kuni 13. juulini, 2017

Graafikul on näidatud, kuidas Litecoini hind kaupleb kanalis ning on võimalik läbimurre üles või vastupanutase Fibonacci tasemele.

Litecoini ostmine ja selle CFD-dega kauplemine: kuidas kaubelda?

Suures osas ei erine Litecoini CFD-dega kauplemine märkimisväärselt kauplemisest muude valuutapaaride, kaupade või CFD-dega. Finantsturgudel tegutsedes on eluliselt oluline pidada meeles ka seda, et kauplejad oleks enne mistahes kauplemispositsioonide võtmist hästi ette valmistunud.

Kindlasti tunnete te huvi, kuidas toimub korralik ettevalmistumine?

Alati enne turgudele sisenemist peaksid kauplejad tundma kolme komponenti. Kõik kolm aspekti on äärmiselt olulised, sest need toetavad üksteist ja üks nõrk lüli võib põhjustada läbikukkumise. Need kolm komponenti on:

  1. kauplemisstrateegia;
  2. kauplemispsühholoogia;
  3. riski haldamine.

Kauplemisstrateegia või kauplemisplaan on tähtis, sest sellele tuginedes määravad kauplejad kuidas ja millal siseneda finantsturgudele. Plaanis sisaldub ülevaade kasutatavatest tööriistadest ning selgitused nende momentide kohta, millal on võimalik olukordi enda kasuks pöörata ja millal mitte.

Kauplemispsühholoogia on oluline, sest reaalse rahaga riskimine mõjutab teie närve, võib tekitada hirmu ja kutsuda esile vastuoluliste emotsioonide tulva. Kauplemispsühholoogia võimaldab kauplejatel sõnastada õige vastuse ning aidata nende olukordadega toime tulla.

Riski haldamine on kriitilise tähtsusega. See võimaldab kauplejatel kaitsta oma kapitali, mis on vajalik finantsturgudel tegutsemiseks. Asjakohast riskide kontrolli rakendamata kalduvad kauplejad võtma ühe või mitme kauplemisseadistusega liigseid riske, mis võib viia suurte kaotuste ja kapitali vähenemiseni. Üksikasjalikumat teavet leiate allolevast videost (ainult inglise keeles).

Litecoini ostmine ja selle CFD-dega kauplemine: Millist strateegiat kasutada?

Analüütiliseks lähenemiseks finantsturgudele on kolm hästituntud meetodit:

  1. tehniline analüüs;
  2. fundamentaalne analüüs ja kauplemine uudistel;
  3. laineanalüüs.

Tehniline analüüs annab väga häid juhiseid, kuidas analüüsida ja leida kauplemiseks seadistusi, kasutades hinna liikumist, küünalgraafikute mustreid ja/või tehnilisi indikaatoreid. Mõned kauplejad kasutavad otsuste langetamiseks ainult küünalgraafikuid, teised aga võivad täielikult keskenduda indikaatoritele ja tööriistadele. Samuti on võimalik kasutada koos nii hinnaliikumist kui ka küünalgraafikuid, kombineerides neid indikaatorite ja tööriistadega.

Fundamentaalne analüüs või uudistel kauplemine on samuti meetodid turgude mõistmiseks. Need kauplejad jälgivad iga ettevõtte, riigi ja valuutabloki majandusandmeid või Litecoini puhul krüpto-uudiseid, et hinnata valuuta tulevikupotentsiaali.

Laineanalüüs on alternatiivne meetod, mida mõned kauplejad kasutavad abivahendina finantsturgude struktuurist aru saamiseks. Laineanalüüs põhineb Elliotti laineteoorial, mis selgitab kaupleja ja turu psühholoogia mõju turu käitumisele ja hinnamustritele.

Need kolm meetodit on võrdselt tõhusad ja kauplejad võivad laiahaardelise lähenemisviisi saavutamiseks kombineerida kahte neist või isegi kõiki kolme. See oleneb tõesti iga kaupleja eelistustest ning alati on mõistlik proovida ära erinevad lähenemisviisid, et teha kindlaks, milline sobib kõige paremini teie kauplemisstiiliga.

Olenemata sellest, millise meetodi kaupleja lõpuks valib, on kõigil kolmel juhul võtmekomponendiks kauplemisplaani koostamine. Kauplemisplaan peab lihtsate sõnadega selgitama kaupleja analüüside käsitlust, tema sisenemispunkte, positsioonide haldamist ja väljumispunkte.

Kauple riskivabal demokontol

Harjuta kauplemist virtuaalses keskkonnas

 

Litecoini ostmine ja selle CFD-dega kauplemine: meelespead päevakauplemiseks

Fundamentaalse analüüsi, mida rakendatakse enamasti pikematele ajavahemikele, ja keerukama tehnikaga laineanalüüsi asemel on päevasisesel kauplemisel Litecoin (LTC) versus USA dollar (USD) heaks tavaks kasutada erinevate ajavahemike tehnilist analüüsi.

Tehniline analüüs võimaldab kauplejal koostada erinevaid küünlagraafikutel, hinnaliikumistel ja tehnilistel indikaatoritel põhinevaid kauplemisstrateegiaid. Seetõttu on lai valik võimalusi välja töötada just teie unikaalsele stiilile sobiv kauplemismeetod. Täpsemaid selgitusi leiate allolevast videost, kus arutletakse indikaatoritel põhinevate kauplemissüsteemide ja -meetodite üle (ainult inglise keeles).

Üks konkreetne tehnika, mida sageli meelsasti kasutatakse, on ühe pikema ajavahemiku graafiku kokku panemine kahe lühema ajavahemiku omadega, et saada turgudest tasakaalustatud ülevaade. Selgitame, kuidas:

  1. Pikem ajavahemik, näiteks päeva graafik: on kasulik peamiste toetus- ja vastupanutasemete tuvastamiseks ja turu üldise struktuuri mõistmiseks.
  2. Keskpikk ajavahemik, näiteks 1 tunni graafik: näitab vahetut trendi, impulssi ja võtmetähtsusega mustreid, aitab valida kauplemiseks parima suuna.
  3. Lühem ajavahemik, näiteks 15 minuti graafik: kui kaks pikemat ajavahemikku näitavad „rohelist tuld", siis on kauplejatel aeg otsida kauplemisvõimalusi lühematest ajavahemikest, mis annab üksikasjaliku ülevaate, kuidas siseneda kauplemistehingusse.

Kolmest sammust koosnev protsess aitab kauplejatel vältida trendile vastassuunalist kauplemist või ajal, kui hind on toetus- või vastupanutasemetele väga lähedal. See on loomulikult vaid üks kasulik nõuanne. Suurema lisandväärtusega nõuannete saamiseks Litecoiniga kauplemisel soovitame teil ühineda meie reaalajas kauplemiswebinaridega ja laadida alla MetaTrader 4 Supreme Edition.

MetaTrader Supreme Edition

Lae alla kõige võimsam lisandmoodul oma lemmikule kauplemisplatvormile!

 

MetaTrader 4 Supreme Edition pakub kauplejatele täiendavaid võimalusi turuolukordade analüüsimiseks ja lahendamiseks.See tasuta saadaval Metratrader 4 lisamoodul, millel on üle 60 täiendava lisavõimaluse. See sisaldab lahendusi kauplemiseks ja riskide haldamiseks, indikaatorite ja erinevate graafikutüüpide täispaketti, kauplemissimulaatorit ja veel palju muud.

Litecoini ostmine ja selle CFD-dega kauplemine: kasumi teenimine

Jah, kauplejatel on võimalik LTC/USD paari nagu teistegi finantsinstrumentide turuvolatiilsuselt kasumit saada, teenida punkte ja saada oma investeeringult tulu. Sellest vaatepunktist ei ole erilist vahet, kas kaubelda EUR/USD, USD/JPY või LTC/USD paaridega.

Oluline on meeles pidada, et sellel finantsinstrumendi paaril ei ole suuri kursivahesid ning see näitab mõõdukat volatiilsust ja hinnaliikumist. Selle teadmisega otsustab iga kaupleja ise, millist graafikut ja/või süsteemi valida, et see sobiks ja vastaks tema kauplemisstiilile.

Kauplejatel on võimalik teenida kasumit LTC/USD kauplemisest, kuid pidage meeles, et pikaajaline püsiv kasumlikkus nõuab asjakohaseid investeeringuid oma kauplemisoskustesse.

Litecoini ostmine ja selle CFD-dega kauplemine: kas sama ahvatlev kui Bitcoiniga kauplemine?

Jah, Litecoini CFD-dega kauplemine põhineb samasugusel analüüsil nagu Bitcoini CFD-dega kauplemine. Mõlemad krüptopaarid näitavad impulsiivset hinnaliikumist, mida saab analüüsida ja kasutada kauplemiseks. Alloleval pildil võivad kauplejad näha mõlema paari hinnaliikumist samal ajavahemikul.

Allikas: BTC/USD vasakul ja LTC/USD paremal, mõlemad osad näitavad 4 tunni graafikuid 8. juunist kuni 14. juulini, 2017

Litecoini ostmine ja sellega kauplemine teiste krüptovaluutade CFD-dega

Lisaks kauplemisele paariga Litecoin versus USA dollar (LTC/USD) saavad Admiralsi kliendid kaubelda ka paaridega:

Bitcoin vs USA dollar (BTC/USD)

Ethereum vs USA dollar (ETH/USD)

Ripple vs USA dollar (XRP/USD) ja

Bitcoin Cash vs USA dollar (BCH/USD).

Litecoini ostmine ja selle CFD-dega kauplemine: kuidas kaubelda Litecoiniga MetaTrader 4 platvormil

Admirals pakub võimalust kaubelda krüptovaluutadega, sealhulgas paariga Litecoin versus USA dollar (LTC/USD). LTC/USD ja teistele krüptopaaridele on kauplejatel juurdepääs MetaTrader 4 ja MetaTrader 4 Supreme Edition platvormide kaudu.

Protsess on väga lihtne:

  1. Laadige alla/avage MetaTrader 4
  2. Looge uus konto või logige sisse oma olemasolevale kontole
  3. Avage krüptovaluuta graafik

Samuti on kõik MetaTrader 4 Supreme Edition'i lisamoodulid saadaval ka uusima versiooni MetaTrader 5 Supreme Edition jaoks.

Loomulikult vahendab Admirals lisaks krüptovaluutadele ka laia valikut muid instrumente, sealhulgas valuutapaarid, hinnavahelepingud (CFD) ja kaubad.

On aeg avastada Admirals, kus pakutakse reaalajas igapäevaseid analüüse, webinare ning täiendavaid töövahendeid ja oskusi, et saada endale parim kauplemispartner!


Litecoini ostmine ja selle CFD-dega kauplemine: kokkuvõte

Krüptovaluutad jõudsid finantsturgudele 2017. aastal. Kahtlemata on tuntuim krüptovaluuta Bitcoin. Olge ettevaatlikud - Litecoini CFD on väga volatiilne ja oluline on kahjumi minimeerimiseks kasutada stop-loss tehingukorraldusi.

Tänapäeval on krüptovaluutade CFD-dega kauplemine populaarne, kuna CFD-dega saab kaubelda panustades nii turu tõusule kui langusele. Lisaks Litecoini ja Bitcoini CFD-le pakub Admirals kauplemiseks ka Ethereumi, Ripple'i, Bitcoin Cashi ja Litecoini CFD-sid.

Kauple krüpto CFD-dega

Kauple 30+ krüptovaluutapaari CFD-ga Admiralsis

 

 

Lugege lisaks krüptovaluutade kohta

Meist: Admirals

Reguleeritud maaklerina pakume juurdepääsu maailma kõige populaarsematele kauplemisplatvormidele. Meie juures saate kaubelda CFD-de, aktsiate ja ETF-idega.

See materjal ei sisalda ega seda ei tohiks tõlgendada investeerimisnõuande või -soovitusena ega finantsinstrumentidega tehtavate tehingute pakkumisena. Juhime tähelepanu, et see kauplemisanalüüs ei ole usaldusväärne näitaja mistahes praegusele või tulevasele turukäitumisele, kuna asjaolud võivad aja jooksul muutuda. Enne investeerimisotsuste tegemist soovitame pidada nõu sõltumatu finantsnõustajaga ning teadvustada endale täielikult kauplemisel kaasnevaid riske.

POPULAARSEIMAD ARTIKLID
Solana krüpto – kõik, mida pead teadma
Kuidas luua plokiahel, mis on kiire, detsentraliseeritud ja turvaline?Solana püüab seda kõike teha. Tänu oma uuenduslikule konsensusmehhanismile on Solana populaarsus kiiresti kasvanud. Mis on Solana?See on avalik plokiahel ja otsene konkurent Ethereumile. Nagu eespool mainitud, eristub Solana, kasu...
Mis on Bitcoin ETF?
Bitcoin ETF on börsil kaubeldav fond, mis jälgib futuurlepingute kaudu Bitcoini hinda, pakkudes võimalust investeerida krüptovaluutasse ilma seda ostmata. Sisukord Mis on ETF ja kuidas see toimib? Mis on Bitcoin ETF? Millised on Bitcoin ETF-i eelised? Millised on Bitcoin ETF-i puudused...
Mis on altcoin?
Altcoinid on kõik krüptovaluutad, mis on alternatiiviks traditsioonilistele krüptodele, aga peamiselt Bitcoinile, mis parasjagu turgu domineerib. Sisukord Mis on altcoin? Kas Bitcoin domineerib endiselt turgu? Altcoinide eelised ja puudused Millised on parimad altcoinid? TOP 5...
Vaata kõiki