Mis on Ethereum?

Admirals
4 min lugemine

Ethereum (ETH) on plokiahela tehnoloogial põhinev avatud tarkvara platvorm, mis võimaldab arendajatel ehitada ja turule lasta detsentraliseeritud rakendusi. Tegelikult tähendab see palju enamat kui krüptovaluuta, see on vaid üks osa Ethereumi pakkumisest.

Seega on see siis nagu Ethereum? Vastus on jah ja ei. Nende kahe ühisosaks on asjaolu, et need on ehitatud jagatud avaliku võrgu tehnoloogiat kasutades, mida tuntakse plokiahelana, kuid siin nende sarnasus ka lõpeb. Bitcoin pakub ühte rakendust – partnervõrgustikuga (peer-to-peer) elektroonilist valuutasüsteemi, mis võimaldab online-makseid. Põhimõtteliselt on see valuuta oma puhtaimal kujul. Kui Bitcoin kasutab plokiahela tehnoloogiat Bitcoini omanike üle arvestuse pidamiseks, siis Ethereum kasutab plokiahelat peaaegu mistahes detsentraliseeritud rakenduse käitamise platvormina. Bloomberg on kirjeldanud seda kui „jagatud tarkvara, mis on kõigile kasutamiseks, kuid siiski võltsimiskindel." Seega, võimalused on tõepoolest piiramatud!

Kui te seda juba varem ei teadnud, siis nüüd on võimalik Ethereumiga kaubelda ka Admiralsi riskivabal demokontol! Proovige seda juba täna!

Riskivaba demokonto

Ava tasuta demokonto ja harjuta kauplemist

 

Mis on Ethereum? - Kust see pärineb ja kes selle leiutas?

Ethereumi esialgne looja aastal 2013 on Vitalik Buterin, krüptovaluuta uurija ja programmeerija, kes varem töötas Bitcoini heaks. 2014. aastal toimunud online-ühisrahastus moodustas põhiosa uue platvormi rahastamiseks. Süsteem hakkas toimima 30. juulil 2015, kui eelmüügiks oli loodud 11,5 miljonit „münti".

Mis on Ethereum? - Kuidas see töötab?

Ethereumi plokiahelas ei „kaevandata" Bitcoine, vaid selle kasutajad töötavad „Etherite" teenimiseks. See on teatavat tüüpi krüptoraha, mis hoiab käigus laiemat võrgustikku, olles sealjuures ka kaubeldav krüptovaluuta. Etherit kasutavad ka arendajad, et maksta Ethereumi võrgustiku teenuste eest.

Ethereum - Mis on plokiahela tehnoloogia?

Plokiahel on avalik raamatupidamise pearaamat, milles peetakse arvet kõikide tehingute üle, mis vastavas võrgustikus kunagi on tehtud. Seda täiendatakse pidevalt, kui plokid on „valminud". Plokke lisatakse plokiahelasse kronoloogilises järjekorras. Iga vastavasse võrgustikku (nt Ethereum või Bitcoin) ühendatud arvuti saab plokiahela koopia, mis võrgustikuga ühinemisel automaatselt alla laetakse.

Plokiahelas on paljudel inimestel võimalik teha sissekandeid ja kasutajate kogukond saab kontrollida, kuidas talletatud teavet muudetakse ja uuendatakse. Selles mõttes sarnaneb see pisut Vikipeediaga. Iga sissekanne laetakse üles, seejärel toimetatakse, selles sisalduvat teavet ei kontrolli ainult üks inimene.

Ethereumi krüptoraha Etheri plokiahel toimib teatavat laadi andmebaasina, milles peetakse arvet kõigi omandite ja tehingute üle, mis tehakse Ethereumi võrgustikus.

Kus saab Etherit kulutada?

Etherit kasutatakse üha enam online-makseteks teatavate kaupade ja teenuste eest Ethereumi võrgustiku keskkonnas.

Ethereumi hind - Etheri hinna ajalugu

Allolevalt graafikult on näha, et alates Ethereumi loomisest aastal 2015, liikus selle krüptoraha Etheri hind esimesel aastal edasi aeglaselt. Aastal 2017 aga muutus siiski kõik. Krüptoraha alustas aastat napi $9.76 tasemel, sellest ajast on hind käinud ka oma ajaloo kõrgeimal $1098.36 tasemel.

Allikas: Statista.com

Ethereumi hind - mis võib juhtuda aastal 2020

2019. aasta esimene pool algas Etherei investorite jaoks soodsalt, kui hinnad tõusid üle 350 USA dollari. Kuid aasta teisel poolel andis krüptovaluuta enamiku sellest kasumist tagasi, kuid hoides 15% kõrgemal oma aastasest avamishinnast.

Allikas: Admirals MT5 koos MT5SE lisarakendusega , ETHUSD, päevagraafik - Andmevahemik: alates 20. novembrist 2018 kuni 21. novembrini 2019, vaadatud läbi 21. novembril 2019 kell 2:45. - Palun arvestage, et varasemad tulemused ei ole usaldusväärsed tulevaste tulemuste või tulevase tulemuslikkuse näitajatena.

Kuigi praegu kaubeldakse neutraalses režiimis, võib murdumist alla 150 USA dollari taseme negatiivseks signaaliks ning tuua hinna 2020. aastal 100 USA dollari juurde, mis on ka oluline psühholoogiline tase ning võimalik on kauplemine isegi oluliselt allapoole seda taset.

Ethereumi hind - Miks tõuseb Etheri hind nii kiiresti?

Mis on selle kiire pullituru põhjus? Jah, vastus on võrdsel määral nii lihtne kui ka keeruline ja see on tingitud investorite kasvanud teadlikkusest.

Kuna avalikkus saab üha enam teadlikumaks krüptovaluutadest nagu Ether ja Bitcoin, siis tõuseb ka huvi. Tõepoolest, Etheri juhtum on isegi huvitavam. Selle hinnas toimus niisugune võimas hüpe peaaegu ainulaadselt, sest see on „nagu" Bitcoin ja investorid tahtsid hüpata paati varakult, kui hinnad olid veel mõõdukalt madalad.

MetaTrader Supreme Edition

Lae alla kõige võimsam lisandmoodul oma lemmikule kauplemisplatvormile!

 

 

Ethereum - Kas see on turvaline? Millised on riskid kauplemisel?

Ether on täiesti turvaline. Nagu paljudel teistel Admiralsi poolt pakutavatel instrumentidel, võib ka selle liikumine olla kohati väga volatiilne, mis mõistagi lisab kauplejate silmis sellele põnevust.

Soovitame oma kauplejatele alati kasutada meie volatiilsuse vastase kaitse seadistusi, mis võivad aidata minimeerida kauplemisriski. Samuti julgustame oma kauplejaid õppima, kuidas riske tõhusalt hallata.

Kas te teadsite, et võite nüüd Admirals'is krüptovaluutadega kaubelda! Avasime hiljuti võimaluse kaubelda nelja krüptorahaga demokontol, mis võimaldab teil lihvida oma kauplemisstrateegiaid nende uute ja dünaamiliste instrumentidega. Lisaks Ethereumile pakub Admirals ka Bitcoini, Litecoini ja Ripple'i demokauplemist ning varsti avame kõik neli valuutat tegelikuks kauplemiseks!

Uuendustega kursis olemiseks hoidke silm peal meie järgmistel veebiseminaridel ning vaadake ka vastavaid instrumentide lehekülgi, kus leiate rohkem ekspertanalüüse meie uute krüptovaluutade liikumise kohta!

Tasuta veebikoolitused

Võta osa reaalajas veebikoolitustest, mida viivad läbi meie eksperdid

 

Viited:

1.Bloomberg

2.CNBC

3.Coinbase

4.World Coin Index

Lugege lisaks kauplemise kohta

Meist: Admirals

Reguleeritud maaklerina pakume juurdepääsu maailma kõige populaarsematele kauplemisplatvormidele. Meie juures saate kaubelda valuutade, CFD-de, aktsiate ja ETF-idega.

See materjal ei sisalda ega seda ei tohiks tõlgendada investeerimisnõuande või -soovitusena ega finantsinstrumentidega tehtavate tehingute pakkumisena. Juhime tähelepanu, et see kauplemisanalüüs ei ole usaldusväärne näitaja mistahes praegusele või tulevasele turukäitumisele, kuna asjaolud võivad aja jooksul muutuda. Enne investeerimisotsuste tegemist soovitame pidada nõu sõltumatu finantsnõustajaga ning teadvustada endale täielikult kauplemisel kaasnevaid riske.

POPULAARSEIMAD ARTIKLID
Solana krüpto – kõik, mida pead teadma
Kuidas luua plokiahel, mis on kiire, detsentraliseeritud ja turvaline?Solana püüab seda kõike teha. Tänu oma uuenduslikule konsensusmehhanismile on Solana populaarsus kiiresti kasvanud. Mis on Solana?See on avalik plokiahel ja otsene konkurent Ethereumile. Nagu eespool mainitud, eristub Solana, kasu...
Mis on Bitcoin ETF?
Bitcoin ETF on börsil kaubeldav fond, mis jälgib futuurlepingute kaudu Bitcoini hinda, pakkudes võimalust investeerida krüptovaluutasse ilma seda ostmata. Sisukord Mis on ETF ja kuidas see toimib? Mis on Bitcoin ETF? Millised on Bitcoin ETF-i eelised? Millised on Bitcoin ETF-i puudused...
Mis on altcoin?
Altcoinid on kõik krüptovaluutad, mis on alternatiiviks traditsioonilistele krüptodele, aga peamiselt Bitcoinile, mis parasjagu turgu domineerib. Sisukord Mis on altcoin? Kas Bitcoin domineerib endiselt turgu? Altcoinide eelised ja puudused Millised on parimad altcoinid? TOP 5...
Vaata kõiki