Mis on ZCash?

Admirals
4 min lugemine

Allikas: Shutterstock

Uute tehnoloogiate arenguga on kasvanud nõudlus krüptovaluutade järele. Zcash eristub teistest krüptovaluutadest, sel on partnerlus JPMorganiga1, avatud lähtekoodiga projekti Quorum kaudu. Zcashi privaatsustehnoloogiat saab varsti rakendada erinevatele krüptovaluutadele ja plokiahelatele, sealhulgas Ethereum platvormil põhinevatele tokenitele. CoinMarketCap hinnangul on Zcashi globaalseks turuosaks rohkem kui 960 miljonit dollarit.2

Mis on Zcash?

Zcash (ZEC) on krüptovaluuta projekt, mis pärineb Zerocoin/Zerocash ideest aastast 2013. Zcash tekkis peale Bitcoini kahvlit 2016.a. oktoobris ja oli varem tuntud Zerocoini nime all.

Zcash kasutab krüptograafiat, mis teoorias peaks tagama kasutaja konfidentsiaalsuse. Krüptograafia ehk krüptoloogia analüüsib erinevad protokolle, mis ennetab privaatsõnumite jõudmise kolmandate osapoolteni.3

Kuidas Zcash erineb Bitcoinist?

Zcash on Bitcoini kahvel ja seetõttu on neil palju ühist. On olemas kahte tüüpi Zcashi tehinguid: privaatsed ja avalikud (sarnaselt BTC-le). Kui laadida alla Zcashi virtuaalne rahakott, on võimalik valida kahe aadressi vahel: t-addr avalike tehingute jaoks ja z-addr privaattehingute jaoks.

Zcashiga on sul valikuvõimalus. Bitcoini tehingud on aga täiesti läbipaistvad. Igaüks saab kasutada BTC Block Explorerit, et kontrollida, kas tehing on ühelt BTC aadressilt jõudnud teiseni. Zcash on konfidentsiaalne juhul, kui kasutaja valib z-aadressi. On olemas spetsiaalne võtmevaade, mis pakub valikulist läbipaistvust.

Kauple krüpto CFD-dega

Kauple 30+ krüptovaluutapaari CFD-ga Admiralsis

 

Vastavalt allikale: "ZCash pakub täielikku makse konfidentsiaalsust, säilitades detsentraliseeritud arvutivõrgu kasutuse avaliku plokiahela kaudu. Erinevalt Bitcoinist varjavad Zcashi tehingud automaatselt nii saatja, saaja kui ka tehingute väärtuse plokiahelas."4

Kuidas ZCash tagab konfidentsiaalsuse?

Zcash on detsentraliseeritud ja avatud lähtekoodiga krüptovaluuta, mis pakub konfidentsiaalsust ja valikulist läbipaistvust. ZCashi tehingud toimuvad avalikus plokiahelas, kuid saaja, saatja ja tehingu väärtus jäävad salastatuks.

Tänu kaitstud tehingute andmete krüpteerimisele kasutab protokoll krüptograafilist meetodit tehingu kehtivuse tõendamiseks.

Selle meetodi nimi on zk-SNARK. See võte lubab arvutivõrgus säilitada pearaamatu kannete balansi ilma tehingupooli ja -summat avalikustamata. Selle asemel, et avalikult näidata tehingu osapooli ja - väärtust, on tehingu metadata krüpteeritud ja zk-SNARKi kasutatakse tõestamaks, et keegi ei peta ega varasta.

Mis on konfidentsiaalsuse plussid ja miinused?

Nagu eelnevalt öeldud, kasutab ZEC zk-SNARKi privaatsustehnoloogiat.

Konfidentsiaalsuse plussid

  • Saatja aadress on peidetud
  • Saaja aadress on peidetud
  • Summa on peidetud.

Arvame, et tagatud konfidentsiaalsus on oluline ettevõtetele, kes soovivad varjata tarneahela informatsiooni konkurentide eest, nagu ka eraisikutele, kes ei soovi oma makseid ega tegevusi teistele avaldada.

Konfidentsiaalsuse miinused

ZCash kasutab uut tüüpi krüptograafiat. Keegi ei saa garanteerida, et süsteemis puuduvad vead, mis võivad tehingutelt anonüümsuse kaotada või luua uusi coine "õhust". Kui see peaks juhtuma, siis ei saaks seda isegi tuvastada, erinevalt Monerost, kuna coinide koguarv zCashi plokiahelas ei ole teada.

Plokiahel ja arvutivõrk peavad arvestust kaitstud coinide üle. Piltikult öeldes on coinid suures basseinis ja kui sealt välja võtta mingi osa coine, ei ole võimalik kindlaks teha, kui suur osa oli basseinis enne.5

Kuidas käib uute ZCashi coinide loomine?

Coinide loomine toimub kaevandamise käigus. Aastaks 2032 on kõik 21 miljonit coini kaevandatud. Alguses kaevandati investorite abiga 1 miljoni USA dollari väärtuses. ZCashi ei eel-kaevandatud ega finantseeritud ICO fondi abil nagu paljusid teisi krüptoraha projekte. ZCashil on ainulaadne rahastamise ja levitamise viis.6

Kuidas ZEC hind liigub?

Allikas: ZECUSD päevagraafik, Admirals MT5, Juuni 2017 - Märts 2018

Peale tugevat kasvu, mis algas 2017.a. septembris, tõusis ühe coini hind 800 ZEC/USD peale. Seejärel hind langes alla 200 ZEC/USD peale ja praegu me näeme ilmselget toetust 250 ZEC/USD juures. Hetkel paistab, et tõusutrend võib jätkuda. Ost ZEC/USD korrektsioonil võib olla hea mõte.

Kaubelge ZCash CFD-dega Admiralsis

Sul on võimalik kaubelda ZCashi ja teiste olulisemate krüptovaluutade CFD-dega ühes kohas - Admiralsis. Tutvu meie tootevalikuga siin!

Soovid esmalt oma kauplemisoskusi proovile panna? Avades demokonto, on sul võimalik riskivabalt oma kauplemisstrateegiaid harjutada.

Kauple riskivabal demokontol

Harjuta kauplemist virtuaalses keskkonnas

 

Lugege lisaks krüptovaluutade kohta

 

Kasutatud allikad:

1. Forbes
2. CoinMarketCap
3. Wikipedia
4. ZCash
5. Ibid
6. Consensys

Meist: Admirals

Reguleeritud maaklerina pakume juurdepääsu maailma kõige populaarsematele kauplemisplatvormidele. Meie juures saate kaubelda valuutade, CFD-de, aktsiate ja ETF-idega.

See materjal ei sisalda ega seda ei tohiks tõlgendada investeerimisnõuande või -soovitusena ega finantsinstrumentidega tehtavate tehingute pakkumisena. Juhime tähelepanu, et see kauplemisanalüüs ei ole usaldusväärne näitaja mistahes praegusele või tulevasele turukäitumisele, kuna asjaolud võivad aja jooksul muutuda. Enne investeerimisotsuste tegemist soovitame pidada nõu sõltumatu finantsnõustajaga ning teadvustada endale täielikult kauplemisel kaasnevaid riske.

POPULAARSEIMAD ARTIKLID
Solana krüpto – kõik, mida pead teadma
Kuidas luua plokiahel, mis on kiire, detsentraliseeritud ja turvaline?Solana püüab seda kõike teha. Tänu oma uuenduslikule konsensusmehhanismile on Solana populaarsus kiiresti kasvanud. Mis on Solana?See on avalik plokiahel ja otsene konkurent Ethereumile. Nagu eespool mainitud, eristub Solana, kasu...
Mis on Bitcoin ETF?
Bitcoin ETF on börsil kaubeldav fond, mis jälgib futuurlepingute kaudu Bitcoini hinda, pakkudes võimalust investeerida krüptovaluutasse ilma seda ostmata. Sisukord Mis on ETF ja kuidas see toimib? Mis on Bitcoin ETF? Millised on Bitcoin ETF-i eelised? Millised on Bitcoin ETF-i puudused...
Mis on altcoin?
Altcoinid on kõik krüptovaluutad, mis on alternatiiviks traditsioonilistele krüptodele, aga peamiselt Bitcoinile, mis parasjagu turgu domineerib. Sisukord Mis on altcoin? Kas Bitcoin domineerib endiselt turgu? Altcoinide eelised ja puudused Millised on parimad altcoinid? TOP 5...
Vaata kõiki