Aktsia ja aktsia CFD: erinevused kauplemisel

Admirals
5 min lugemine

Aktsia CFD kauplemine jäljendab aktsiatega kauplemist, kuid erinevalt ettevõtte aktsia omamisest ei oma te hinnavahelepingute puhul alusvara. Kauplemine aktsiate CFD-dega on heaks alternatiiviks aktsiatega kauplemisele. CFD-de ehk hinnavahelepingute puhul sõlmite lepingu avamisel ja sulgemisel kokkuleppe vara väärtuse erinevuses. Täpsemalt on CFD-de olemus lahti kirjutatud artiklis hinnavahelepingute selgitus.

Üks peamisi erinevusi CFD pika positsiooni avamise (ostmine) ja väärtpaberi ostu vahel on kõrgema võimenduse kasutamise võimalus. Hinnavahelepingutega kauplemine toimub tagatisega, mis tähendab, et võrdväärse aktsiapositsiooni soetamiseks ei ole tarvis maksta täielikku turuhinda. See võimaldab kauplejatel avada suuremaid positsioone, kui nende kapital muidu võimaldaks. Samas on olemas ka võimedusega aktsiakauplemine võimalus madalama võimendusega.

CFD-d on võimendusega finantsinstrumendid. Kusjuures kauplejad saavad ka aktsiaid kaubelda võimendusega. Võimendatud tooted võimaldavad kauplejatel kaubelda oma maakleri juures suuremaid positsioone. Mis puudutab võimendusega aktsiatega kauplemist, siis on oluline teada, et peale tehingu avamist on teil vaja teha sissemakse ainult teatud protsendi ulatuses oma positsiooni väärtusest.

Võimenduse tulemuseks võib olla täiendava tulu teenimine - juhul kui turg liigub teile sobivas suunas. Samuti eksisteerib risk suurema kahjumi tekkimise osas. Näiteks kui positsioon ei liigu aktsia CFD-dega MetaTrader 5 kauplemisplatvormil kaubeldes teie jaoks sobivas suunas. Kauplemine aktsia CFD-dega võiks toimuda riskijuhtimise põhimõtete kasutamisega, et oleksite kursis kaasnevate riskidega ja oskaksite neid vastavalt hallata.

Populaarne kauplemisplatvorm mitme varaga kauplemiseks


 

Aktsia vs. Aktsia CFD-d - võimendus

CFD-d on finantsvõimendusega tooted, mistõttu kauplejatel on aktsiatega kauplemiseks võimendust kasutada. Finantsvõimendusega tooted võimaldavad kauplejatel suurendada alusvaraga seotud riskipositsiooni tänu oma maaklerile pakutavale võimendusele.

Finantsvõimendusega kauplemise puhul on oluline teada, et kui avate positsiooni, peate sissemakseks tegema ainult teatava protsendi tehingu väärtusest. Me nimetame seda tagatiseks. Teie sissemakse sõltub tavaliselt hinnavahelepingu positsiooni väärtusest.

Finantsvõimendus võib tuua lisakasu, kui turg liigub teie jaoks soodsas suunas. Kuid on ka oht, et kaotused suurenevad, kui positsioon liigub teile ebasobivas suunas.

See oleks üks põhilistest erinevustest aktsiate ja aktsiate hinnavahelepingute vahel.

Te võite kaubelda CFDdega MetaTrader 4 (MT4) ja MetaTrader 5 (MT5) platvormidel. Hinnavahelepingutega kauplemisel on soovitatav kasutada riskijuhtimist ning olla teadlik kauplemisega kaasnevatest riskidest ja neid riske vastavalt juhtida.

Aktsia või aktsia CFD kauplemine: peamised erinevused

Aktsiate ja aktsia CFD-de kauplemine erineb mitmete nüansside poolest:

  • Aktsia CFD-dega saab kaubelda nii lühikest kui pikka positsiooni (osta või müüa). Lühikeseks minnes ei pea te omama alusvara.
  • Kaupleja ei oma CFD aluseks olevat vara, vaid teeb CFD maakleriga kokkuleppe vahetada lepingu hinna erinevus avamis- ja sulgemishinna vahel;
  • Vastupidiselt alusvara omamisele kaubeldakse CFD-sid tagatisega, mis tähendab, et maakleri kaudu tehakse esialgne sissemakse, mis võimaldab investoril osta või müüa teatud arv CFD-sid vastavalt olemasolevale tagatisele. Üldiselt saab kasutada kõrgemat võimendust kui aktsiate ostmisel.

Reeglina on üks CFD võrdne ühe aktsiaga, kuid hinnavahelepingu puhul nõuab teie maakler lepingu väikese protsendi ulatuses tagatist (5-25%). Oletame, et te ostate viis kvaliteetaktsiat, näiteks Google Corporationi oma, makstes ühe aktsia eest 400 dollarit. See teeks teie investeeritavaks summaks 2000 dollarit (5 x 400). Kui te oleksite ostnud viis Google CFD-d 400 dollari eest ja tagatisnõue oleks olnud 5%, oleks teie investeering pidanud olema 100 dollarit ja teile oleks jäänud alles rohkem raha teiste investeeringute jaoks.

Võimendusest tingituna on kauplemine aktsiate CFD -ga 20 korda efektiivsem võrreldes aktsiatega kauplemisega. Kuna CFD-dega kaubeldakse tagatisega, tähendab see, et teie maakler laenab teile tehingu jaoks ülejäänud rahasumma. See omakorda tähendab, et aktsia CFD tehing toob kaasa finantstasud positsioonide üle öö lahti hoidmise eest. Aktsiate omamise puhul taolist finantskulu ei ole, kuna te kasutate enda kapitali. Tavaliselt arvestatakse CFD positsiooni turuhinnast intressi, mille määra kehtestab CFD maakler.

Kauple Forexil ja CFD-dega

Kauple üle 40 valuutapaari CFD-dega 24/5

 

Võimendusega kauplemise puhul on miinuspool see, et riskite kaotada rohkem kui esialgne sissemakse. Aktsiate puhul võite samuti kaotada täielikult oma esialgse sissemakse, kui ettevõte muutub maksejõuetuks ja likvideeritakse - isegi sel juhul ei kaota te rohkem kui teie esialgne investeering.

Lõpuks, ja see on oluline erinevus aktsiate ja aktsiatega seotud hinnavahelepingute vahel, on teil ettevõtte aktsiate omandamisel täiendavad õigused (kuid te peate arvesse võtma eri liiki aktsiaid), näiteks hääleõigus äriühingu põhiotsustes.

Näiteks kui opereerite CFD-dega Microsoftis või Volkswagenis, kasutate te sisendhinna ja väljumishinna vahet. Kuna Microsoftil ega Volkswagenil ei ole füüsilisi aktsiaid, spekuleerite ainult selle üle, kas hind liigub teatud suunas.

Hinnavahelepingud viitavad ainult hinnamuutustele, ei midagi enamat ja leping on sõlmitud teie hinnavahelepingut pakkuva maakleriga.

Lõpuks pidage meeles, et maksualane kohtlemine sõltub teie konkreetsest olukorrast. Maksualased õigusaktid võivad muutuda või erineda muus jurisdiktsioonis kui Ühendkuningriik.

Soovitame teil avada tasuta demo konto ja harjutada seda, mida õppisite täna MetaTrader 4 kauplemisplatvormil enne päriselt turgudele sisenemist.

Aktsia või aktsia CFD: lõpetuseks

Lõpetuseks veel üks oluline erinevus aktsiate ja aktsiate CFD-de puhul: ettevõtte aktsiate omandamisel saate täiendavate õiguste osaliseks, näiteks hääleõigus ettevõtte olulisemate otsuste vastuvõtmisel. Kauplemine aktsiate CFD-dega teile seda võimalust ei paku.

Näiteks, kui te kauplete Microsofti või Volkswageni aktsia CFD-ga, kauplete hinnaerinevust sisenemishinna ja sulgemishinna vahel. Kuna te ei oma Microsofti ega Volkswageni aktsiaid, spekuleerite te nende hinna muutusega teatud suunas. CFD-d on seotud vaid hinnaliikumistega ja kokkuleppega teie ja teie aktsia CFD maakleriga.

Aktsia või aktsia CFD - harjutage ja õppige

Loodetavasti saite sellest artiklist teada, millised erinevused on aktsia või aktsia CFD -ga kauplemisel. Enne, kui alustate kauplemist või investeerimist reaalse rahaga, soovitame esmalt harjutada kauplemist riskivabal demokontol ja teha läbi 21-päevane videokoolitus Algajast Meistriks. Katsetage ja saage teada, kas aktsia või aktsia CFD kauplemine sobib teile. Teine võimalus on osaleda meie veebiseminaridel, millele saate registreerida, kui klikite alloleval ribareklaamil:

Tasuta veebikoolitused

Võta osa reaalajas veebikoolitustest, mida viivad läbi meie eksperdid

 

 

Lugege lisaks kauplemise kohta

Meist: Admirals

Reguleeritud maaklerina pakume juurdepääsu maailma kõige populaarsematele kauplemisplatvormidele. Meie juures saate kaubelda valuutade, CFD-de, aktsiate ja ETF-idega.

See materjal ei sisalda ega seda ei tohiks tõlgendada investeerimisnõuande või -soovitusena ega finantsinstrumentidega tehtavate tehingute pakkumisena. Juhime tähelepanu, et see kauplemisanalüüs ei ole usaldusväärne näitaja mistahes praegusele või tulevasele turukäitumisele, kuna asjaolud võivad aja jooksul muutuda. Enne investeerimisotsuste tegemist soovitame pidada nõu sõltumatu finantsnõustajaga ning teadvustada endale täielikult kauplemisel kaasnevaid riske.

POPULAARSEIMAD ARTIKLID
Kuidas koostada investeerimisportfell?
Selles artiklis käsitleme, millest koosneb tüüpiline investeerimisportfell, jagame parimaid investeerimisportfelli tehnikaid, mida kasutavad sellised legendid nagu Warren Buffett, ja selgitame, kuidas saate kohe oma investeerimisportfelli üles ehitamist alustada. Sisukord Sisukord Kuidas koost...
Kuidas investeerida Coca Cola aktsiatesse?
Kas 2024. aastal tasub osta Coca Cola aktsiaid? Juhtiv karastusjookide tootja on lisaks märkimisväärsele tootlusele maksnud ka dividende juba mitukümmend aastat ja iga kord suurema väärtusega. See on atraktiivne investeering. Coca Cola on kõigi põlvkondade seas üks tuntumaid kauba...
Facebooki (Meta) aktsiate analüüs
Facebook on 2004. aasta veebruaris Mark Zuckerbergi poolt loodud lihtne sotsiaalvõrgustik.Ettevõte hakkas reklaamimisega tegelema, et ärimudel püsima jääks ja ostis kasutajaskonna laiendamiseks mitmeid idufirmasid, nagu näiteks fotode jagamise sotsiaalne võrgustik Instagram ja kiirsõnumite teenus Wh...
Vaata kõiki