Kas Bank of America aktsiate ostmine on hea mõte?

Admirals
9 min lugemine

Kas teadsite, et Warren Buffeti portfellis on Bank of America aktsiate osakaal teisel kohal, jäädes väga vähe alla Apple'i aktsiatele? Legendaarne investor avastas hea võimaluse neisse investeerida Euroopa finantskriisi ajal. Ta ostis Bank of America aktsiad, kui need olid 2010. aastal ajaloo madalaima taseme lähedal.

Bank of America on JP Morgan Chase & Company järel suuruselt teine pank USA-s. Nende äri aluseks on krediitkaardid, äri- ja tarbimislaenud, varahaldus ja muud finantsteenused. Ligikaudu 85% ettevõtte sissetulekutest teenitakse kohalikul turul.

Nagu pangandussektoris üldiselt, nõuab ka Bank of America aktsiatesse investeerimine raudseid närve. Selle artikli läbivad teemad on:

  • Bank of America aktsiahindade ajalugu
  • Bank of America aktsiaturu käitumise analüü
  • Kuidas osta Bank of America aktsiaid?
  • Miks Warren Buffett ostis Bank of America aktsiad?
  • Miks investeerida Admiralsiga Bank of America aktsiatesse?

Bank of America aktsiad - rohkem kui sajandi jagu ajalugu

Kui olete huvitatud USA aktsiatest, olete ehk kokku puutunud akronüümiga BofA. Kuid mida tähendab BofA? See on lühend nimest Bank of America!

Bank of America asutati 1904. aastal Itaalia pangana ja see keskendus peamiselt keskklassile, eriti sisserändajate peredele, kes saabusid Põhja-Californiasse kahekümnenda sajandi alguses. 1930. aastal, mis langes kokku ülemaailmse majanduskriisiga, muutis ettevõte oma nime ja sellest sai tänapäeval tuntud Ameerika Pank ehk BofA.

Pangas toimusid 2009. aastal suured muudatused pärast seda, kui nad ostsid Merrill Lynchi. Ban of Americast on saanud üks USA suuremaid pankasid. Hallatavaid varasid arvestades on nad JP Morgani järel nimekirjas teisel kohal, nagu juba ülalpool mainitud.

Kas soovite näha Bank of America aktsiate hindasid reaalajas? Seda ja paljude teiste varade hindasid saate kontrollida kauplemisplatvormi MetaTrader 5 täiesti tasuta!

Populaarne kauplemisplatvorm mitme varaga kauplemiseks


 

Bank of America aktsiate areng

Bank of America aktsia hind börsil on alates 2000. aastate algusest kogenud mitmeid olulisi hetki.

Allikas: Metatrader 5 Admirals - Bank of America nädalane aktsiagraafik - 14. aprill 2019 kuni 15. jaanuar 2024. Loodud 15. jaanuar 2024. Selle artikli graafikute ainus eesmärk on selgituste illustreerimine ning need ei ole kauplemisalased nõuanded või ettepanekud investeerimiseks.

2020. aasta veebruaris oli Bank of America aktsia hind Covid-19 kriisi tõttu langenud. Hind langes 18 dollarile, mis vastab 2009. aasta augusti 2016. aasta novembri vahelisele vanale vastupanupiirkonnale.

Seetõttu oli see oluline toetusala, mis jäi ka languse ajal püsima, pakkudes head sisenemistaset neile, kes soovisid Bank of America aktsiatesse pikaajaliselt investeerida.

Hind hakkas sellest 18-dollarisest toetustasemest tugevalt tõusma. Kogu USA ja Euroopa pangandussektoris täheldatav tõusutrend leidis aset ajal, mil turuosaliste kindlustunne majanduse elavnemise suhtes hakkas taastuma ning ka keskpankade toetus oli suurem.

2022. aasta veebruaris jõudis hind 50 dollarini, kuid sattus siis aga langustrendi ja kukkus toetustasemeni 30 dollari ringis.

2023. aasta lõpus sattus hind tõusvasse kanalisse, liikudes 27 dollarini aktsia kohta. 2023. aasta neljanda kvartali negatiivsete tulemuste tõttu on hind aga teinud korrektsiooni.

Graafikul on märgitud võimalikud vastupanu- (roheline) ja toetustasemed (punane) ja nendega tuleks enne Bank of America aktsiate ostmist arvestada.

Bank of America 2023. aasta tulemused

2023. aasta neljandas kvartalis olid Bank of America tulemused järgmised:

Puhaskasum: 3,1 miljardit dollarit vs 7,1 miljardit dollarit aasta varem (langus 56%)
Aktsiakasum: 0,7 dollarit vs oodatud 0,6 dollarit
Tulu: 23,5 miljardit dollarit, vähem kui prognoositud 23,91 miljardit

Andmed on 15. jaanuar 2024 seisuga. Allikad: Bank of America ja Investing.

Kas Bank of America aktsiatesse tasub investeerida?

Bank of America aktsiad kannatasid 2020. aasta veebruarist märtsini Covid-19 kriisi tõttu palju, kuid kahtlemata on see siiski suurepärane pikaajaline investeering.

Tegelikult on aktsiahindade langus aeglustunud märkimisväärse tasemeni, mis rõhutab ostjate naasmist. Lisaks on USA pankade marginaalid Föderaalreservi intressitõusude tõttu suurenemas.

Samuti tasub meeles pidada, et pangandussektor on tsükliline ja tugeva beetaga, mis tähendab, et pangaaktsiad langevad kriisi ajal järsult, kuid taastumisperioodil tõusevad ka kiiremini.

Märkimisväärseks toeks on ka asjaolu, et Warren Buffettil on osa Bank of America kapitalist. Kui Warren Buffett midagi teeb, kipuvad investorid seda suure huviga jälgima.

Pidage meeles, et finantssektori aktsiad, sealhulgas Bank of America aktsiad, on väga riskitundlikud ja need kuuluvad aktsiaturgude kõige volatiilsemate varade hulka. Kui olete huvitatud Bank of America aktsiate ostmisest, siis parim on mitmekesistada oma investeerimisportfelli vähem volatiilsete varadega, mis ei ole majandustsükli suhtes nii tundlikud.

Tasuta veebikoolitused

Võta osa reaalajas veebikoolitustest, mida viivad läbi meie eksperdid

 

Miks ostis Warren Buffett Bank of America aktsiaid?

Bank of America oli üllatunud, kui 'Omaha oraakel' Warren Buffett nendelt kapitali ostis. Lisaks on ta oma ettevõtte Berkshire Hathaway kaudu üks BofA peamisi aktsionäre, edestades sellised hiiglased nagu Vanguard ja Blackrock.

Buffett on teinud suuri investeeringuid USA finantssektorisse. Pärast 2008. aasta finantskriisist on ta portfelli lisandunud ka JP Morgan, Goldman Sachs, New Mellon Bank, Wells Fargo, PNC Financial Services, USA Bancorp, M&T Bank Corp ning Visa ja Mastercard makseteenustele spetsialiseerunud ettevõtted. Kuid oli aeg, Buffet keeldus sellesse sektorisse investeerimast, kuna sellega kaasnevad on suured tuletisinstrumentidega seotud riskid, mida ta pidas massihävitusrelvadeks.

Mis põhjustas siis Buffeti ootamatu meelemuutuse? Lihtsalt see asjaolu, et Ameerika pankadel on vähem tsükliline äritegevus ja palju rangemaks muudetud reeglid. Teine põhjus seisnes selles, et aktsiad olid põhialuseid arvestades alahinnatud.

Miks Admiralsis Bank of America aktsiatesse investeerida?

Kas olete kaalutlenud, kuidas Bank of Americasse investeerida?

Admirals pakub mitmeid võimalusi, kuidas Bank of America aktsiad osta või müüa. Invest.MT5i konto abil saate investeerida otse BofA aktsiatesse, et neid pikaajaliselt säilitada. See konto võimaldab juurdepääsu ka sadadele teistele aktsiatele erinevatel finantsturgudel, ka ETF-idele.

Trade.MT5 konto abil saate müüa aktsiaid ja kaubelda Bank of America aktsiate CFD-dega, kasutada ära hinnaliikumisi, nii tõuse kui ka languseid. See võimaldab teil ka finantsvõimendust kasutada.

Lisaks aktsiatele saate Admiralsi vahendusel MetaTrader platvormi kaudu kaubelda ka valuutadega, toormetega või võlakirjadega. Kui olete algaja, on kõige parem enne päris rahaga kauplemist harjutada demokontol.

Riskivaba demokonto

Ava tasuta demokonto ja harjuta kauplemist

 

Lugege teisi kauplemisega seotud artikleid:

Meist: Admirals

ANALÜÜTILISTE MATERJALIDE KOHTA

Käesolev teave väljendab täiendavat informatsiooni kõikide analüüside, hinnangute, prognooside, ennustuste, turuülevaadete, nädala prognooside ning mistahes teiste sarnaste hinnangute või informatsiooni kohta (edapidi „Analüüs"), mis on avalikustatud Admiralsi veebilehel. Enne investeerimisotsuse tegemist palume Teil pöörata tähelepanu alljärgnevale:

1. See on turunduskommunikatsioon. Sisu avaldatakse ainult informatiivsel eesmärgil ja seda ei saa mingil juhul tõlgendada investeerimisnõuande või -soovitusena. See ei ole koostatud kooskõlas investeerimisuuringute sõltumatuse edendamiseks kavandatud juriidiliste nõuetega ning selle suhtes ei kohaldata enne investeerimisuuringute levitamist mingisugust ärikeeldu.

2. Iga investeerimisalase otsuse näol on tegemist kliendi isikliku otsusega ning Admirals ei vastuta otsusest tekkinud kahju eest, olenemata sellest, kas otsuse tegemisel on tuginetud Analüüsis esitatud teabele või mitte.

3. Klientide huvide kaitsmiseks ning Analüüsi objektiivsuse kahjustamise vältimiseks on Admirals kehtestanud vastavad sisekorrad huvide konfliktide tuvastamiseks ning käitlemiseks.

4. Analüüsi on koostanud sõltumatu analüütik (Jitan Solanki, elukutseline kaupleja ja analüütik, edaspidi "autor") autori isiklike hinnangute põhjal.

5. Kuigi kasutusele on võetud kõik mõistlikud meetmed tagamaks, et Analüüsi allikad oleksid usaldusväärsed ning sisalduv informatsioon oleks esitatud võimalikult arusaadavalt, õigeaegselt, täpselt ning täielikult, ei garanteeri Admirals Analüüsis sisalduva teabe täpsust või täielikkust.

6. Analüüsis avaldatud teave finantsinstrumentide varasema või modelleeritud tootluse kohta ei tähenda Admiralsi poolset otsest või kaudset lubadust, garantiid või viidet järgmiste perioodide tootluse kohta. Finantsinstrumendi väärtus võib nii kasvada kui kahaneda ning vara väärtuse säilimine ei ole garanteeritud.

7. Võimendatud tooted (sealhulgas hinnavahelepingud), on spekulatiivse iseloomuga ning võivad kaasa tuua nii kahju kui kasu. Enne kauplemise alustamist palume teha kindlaks, et mõistate täielikult kaasnevaid riske.

POPULAARSEIMAD ARTIKLID
Pankadesse investeerimine aastal 2024
Näis, et keskpankade kiired intressitõusud toovad pangandussektorile häid uudiseid, kuid sellel on olnud soovimatud kõrvalmõjud, nagu Silicon Valley Banki kokkuvarisemine, mis toob meelde 2008. aasta finantskrahhi. Kas praegusel muutlikul ajal tasub pankadesse investeerida? Analüüsime...
AI stock: kuidas investeerida tehisintellekti?
Tehisintellekt (inglise keeles artificial intelligence ehk AI) on kõrgelt arenenud tehnoloogia vorm, mille eesmärgiks on jäljenda võimalikult täpselt inimese käitumist ja võimeid. Uusim tehisintellekti arendus, mis maailma lummab, on ChatGPT, millele järgneb peagi Google'i Bard. S...
Kuidas osta Amazoni aktsiaid?
Amazoni aktsiad on viimastel aastatel kallinenud üle 1500%. Analüüsime ettevõtte arengut aktsiaturul ja jagame, kuidas investeerida Amazoni pärast selle värskeima tuluaruande avaldamist. ✺ 2023. aasta neljandas kvartalis teenis Amazon oodatust rohkem tulu.✺ Oma aktsiate ostmise soodsa...
Vaata kõiki