​Suur viisik - investeerimine FAANG aktsiatesse

Admirals
13 min lugemine

Finantsuudiste kirjutajad armastavad FAANGi aktsiaid peaaegu sama palju kui investorid. Kui olete internetist investeerimisnõuandeid otsinud, siis olete ehk näinud artikleid sarnaste pealkirjadega "FAANGi aktsiad näitavad hambaid" ja "FAANGi aktsiad on kihvad tagasi tõmmanud".

Lisaks sellele, et FAANGi aktsiad on ingliskeelsete sõnamängude fänni unistus, on need ka aktsiainvestorite hulgas ülipopulaarsed, kuna viimase kümne aasta jooksul on nende hind väga palju tõusnud. Aga mis on FAANGi aktsiad? Ja kas neisse tasu tõesti investeerida? See artikkel annab neile küsimustele üksikasjalikud vastused.

Mis on FAANG aktsiad?

FAANG on lühend, mis koosneb viie Ameerika suurima tehnoloogiaettevõtte nime esitähtedest:

F - Facebook (FB)

A - Amazon (AMZN)

A - Apple (APPL)

N - Netflix (NFLX)

G - Google (GOOG) ehk Alphabet

Kõigi nende aktsiatega kaubeldakse Nasdaqi börsil ja need kuuluvad S & P500 indeksisse. Kokku moodustavad FAANGi ettevõtted umbes 15% S & P500-st.

FAANG on Ameerikas leiutatud termin, mida Jim Cramer kasutas esmakordselt 2013. aastal. CNBC saates kiitis ta taevani Facebooki, Amazoni, Netflixi ja Google'it, nelja algset FANGi ettevõtet, kommenteerides, et need domineerivad vastavatel turgudel nii suurel määral, et näivad lausa võitmatuna. See mõiste kinnistus investeerimisringkondades ja 2017. aastal lisati sellesse lühendisse Apple'i esitäht ning akronüümist sai FAANG.

Kas teadsite, et saate vaadata erinevate finantsinstrumentide, nagu näiteks FAANGi aktsiate, graafikuid, kui laete alla i pakutava MetaTrader 5 kauplemisplatvormi? iga on võimalik kaubelda rohkem kui 3000 globaalse aktsia CFD-ga ja rohkem kui 300 ETF-ide CFD-dega, nii et saate turu kõikidest võimalustest maksimumi võtta. Allalaadimise alustamiseks klõpsake lihtsalt alloleval ribareklaamil:

Populaarne kauplemisplatvorm mitme varaga kauplemiseks


 

FAANG aktsiad - Mille poolest on FAANGi ettevõtted tuntud?

Paljud turuanalüütikud peavad neid ettevõtteid S & P500 indeksi ja Ameerika majanduse suunaandjateks. Iga ettevõte on tuntud eksponentsiaalse kasvu ja turul valitseva positsiooni poolest. Nende edu on selgelt näha, kui vaatame FAANGi kuuluvate ettevõtete väärtust. 2020. aasta jaanuari seisuga oli nende tehnoloogiaettevõtete turuväärtus kokku üle 4 triljoni dollari. Lisaks sellele on FAANGi ettevõtete kasuminäitajad pidevalt edestanud nii S & P500 indeksi kui ka tehnoloogiaettevõtetele keskendunud Nasdaqi indeksi.

Kuid nagu kõik kõik vähegi kogenud investorid teavad, siis ei ole varasem tootlus edaspidiste tulemuste usaldusväärne indikaator. Kuid turgu valitseva seisundi tõttu omavad kõik viis FAANGi ettevõtet konkurentide ees mitmeid eeliseid, mistõttu peavad paljud turuanalüütikud neid atraktiivseteks pikaajalisteks investeeringuteks. Selleks, et näha, kui hästi on iga 5 ettevõtte aktsial viimase kümne aasta jooksul läinud, uurime järgmisena põhjalikumalt nende kõikide tootlikkust.

Facebook (FB)

Ettevõtte lühitutvustus: Facebook on sotsiaalmeedia hiiglane, kuid sotsiaalmeedia platvormi emaettevõte omab palju enamat kui kõigest ülipopulaarne võrgurakendus. Sellele kuuluvad ka Instagram, WhatsApp ja Messenger. Ettevõttel on üle 2,5 miljardi aktiivse kasutaja ja nad teenivad raha peamiselt nendele kasutajatele reklaamide näitamise eest.

Ettevõtte hiljutine tootlus: need investorid, kes ostsid Facebooki aktsiad 31. detsembri 2009, teenisid kümne aasta jooksul umbes 450% kasumit. 2020. aasta jaanuaris teatas ettevõtte, et nad on viimase 12 kuu jooksul teeninud üle 18 miljardi dollari kasumit.

Allpool on välja toodud i MetaTrader 5 kauplemisplatvormilt võetud Facebooki aktsia hinna pikaajaline nädalagraafik aastatel 2012–2020.

Allikas: MetaTrader 5, #FB, nädalagraafik - andmete vahemik: 13. maist 2012 kuni 30. maini 2020, kasutatud 30. mail 2020 kell 12.18 BST. Varasem jõudlus ei ole edaspidiste tulemuste usaldusväärne näitaja.

Ülaltoodud graafikus on Facebooki aktsia hind pidevalt püsinud 200 perioodi eksponentsiaalse libiseva keskmise (lainelise rohelise joone) kohal sellest ajast alates, kui ületas selle esimest korda 2013. aasta keskpaigas. Kauplejad kasutavad sageli tehnilisi näitajaid, näiteks libisevaid keskmiseid selleks, et kinnitada turu üldine suundumus ja tuvastada kauplemistasemed, mis sobivad kõige paremini turule sisenemiseks.

Libiseva keskmise lisamiseks oma graafikule avage MetaTrader 5 kauplemisplatvorm, mille saate tasuta alla laadida, ja järgige järgmiseid samme:

  1. Valige ülemisest menüüst variant Insert (Lisa), seejärel Indicators (Indikaatorid) ja Moving average (Liikuv keskmine)

Sisestage perioodi kasti libiseva keskmise pikkus, mida soovite vaadata (100 ja 200 peetakse pikaajaliseks libisevaks keskmiseks). Võite ka meetodit muuta, kuid kõige sagedamini kasutatakse eksponentsiaalset ja lihtsat libisevat keskmist. Samuti saate libisevate keskmiste värve soovi korral muuta.

Amazon (AMZN)

Ettevõtte lühitutvustus: Amazon Prime'i liikmeprogrammil on nüüdseks üle 150 miljoni tellija, kes on aktiivsed ja pidevalt maksvad kliendid. E-kaubandus moodustab endiselt valdava osa ettevõtte tuludest, kuid Amazon hakkas hiljuti veel teistel turgudel ambitsioonikaid kampaaniaid korraldama, sinna hulka kuuluvad ja reklaam ja pilveandmetöötlus. Pole siis mingi ime, et ettevõtte asutaja Jeff Bezos on teel maailma esimeseks triljonäriks saamisele.

Ettevõtte hiljutine tootlus: Alates 2009. aastast on Amazoni aktsia hind tõusnud peaaegu 1300%. Ettevõte pakub praegult oma e-kaubanduse platvormil üle 120 miljoni toote. 2020. aasta jaanuaris teatas ettevõtte, et nende viimase 12 kuu puhaskasum oli 11 miljardit dollarit.

Allpool on välja toodud i MetaTrader 5 kauplemisplatvormilt võetud Amazoni aktsia hinna pikaajaline nädalane hinnagraafik aastatel 2011–2020.

Allikas: MetaTrader 5, #AMZN, nädalagraafik - andmete vahemik: 13. maist 2012 kuni 30. maini 2020, kasutatud 30. mail 2020 kell 13.18 BST. Varasem jõudlus ei ole edaspidiste tulemuste usaldusväärne näitaja.

Ülaloleval graafikul on Amazoni aktsia hind nagu Facebooki aktsia hind pidevalt püsinud nii 100 perioodi eksponentsiaalsest libisevast keskmisest (laineline must joon) kui ka 200 perioodi eksponentsiaalsest libisevast keskmisest kõrgemal sellest ajast saati, kui ületas jooned 2012. aasta keskpaigas.

Amazoni graafiku tähelepanelikul uurimisel näeb, et ettevõtte aktsiaid hakati koheselt palju ostma, kui hind langes lühikeseks ajaks veidike libisevast keskmisest allapoole, et neid veidigi odavama hinna eest saada. See kinnitab, et Amazoni aktsiate tõusutrend on väga tugev.

Kas teadsite, et saate oma kauplemisideid ilma raha kulutamata demokontol katsetada? See tähendab, et saate kaubelda riskivabas virtuaalses kauplemiskeskkonnas, kuni olete endas kindel ja valmis päris kontol tegutsema. Saate i tasuta demo kauplemiskonto avada, kui vajutate siia:

Kauple riskivabal demokontol

Harjuta kauplemist virtuaalses keskkonnas

 

Apple (APPL)

Ettevõtte lühitutvustus: Apple pidas kunagi Samsungiga nutitelefonide sõda, milles mõlemad kaubamärgid võitlesid agressiivselt ülemvõimu pärast. Apple'ist on nüüdseks kindel võitja saanud ja ettevõte on tugevam kui kunagi varem. Ehkki seadmete müük moodustab endiselt valdava osa kaubamärgi tuludest, keskendus Apple hiljuti ka kõrgema marginaaliga toodete pakkumisele, näiteks voogedastusteenused ja pilvsäilitusteenused. Tänu laiale toodete valikule kogub Apple aina rohkem lojaalseid fänne. Hiljutise Apple Arcade'i ja Apple Musicu turule toomisega on ettevõtte popularsus veelgi suurenenud.

Ettevõtte hiljutine tootlus: 2009. aastaga võrreldes on Apple'i aktsiahind tõusnud üle 1000%. Ettevõte 2020. aasta esimese kvartali tulu oli oodatust suurem, täpsemalt 91,8 miljardit dollarit. 2019. aastal oli Apple'i tulu üle 260 miljardi dollari.

Allpool on välja toodud i MetaTrader 5 kauplemisplatvormilt võetud Apple'i aktsia hinna pikaajaline nädalane graafik aastatel 2011–2020.

Allikas: MetaTrader 5, #AAPL, nädalagraafik - andmete vahemik: 26. juunist 2011 kuni 30. maini 2020, kasutatud 30. mail 2020 kell 14.18 BST. Varasem jõudlus ei ole edaspidiste tulemuste usaldusväärne näitaja.

Ülaloleval graafikul on Apple'i aktsia hind püsinud suhteliselt sarnane Facebooki ja Amazoni omaga. Teekond kõrgemale on olnud veidi konarlikum, kuid ajutiste hinnalangustega üldises tõusutrendis püsinud. Apple'i hind on sageli graafiku libisevatest keskmisest kõrgemale tõusnud, mis näitab, kui populaarsed on ettevõtte aktsiad pikaajaliste kauplejate ja investorite seas.

Netflix (NFLX)

Ettevõtte lühitutvustus: Ehkki praegu on seda raske uskuda, alustas Netflix algselt DVD-de posti teel kättetoimetamisteenusena, et konkureerida populaarse Blockbusteriga. See hakkas aga voogedastusteenusele üle minema 2007. aastal ja pole kunagi tagasi vaadanud (samas Blockbusteriga läks kahjuks vastupidiselt). Netflix hakkas oma sisu tootma 2012. aastal ja ettevõte on nüüd üks suurimaid filmi- ja teletoodete ostjaid maailmas. Netflixil on nüüdseks üle 183 miljoni pidevalt maksva aktiivse tellija rohkem kui 190 riigist.

Ettevõtte hiljutine tootlus: Viimase kümne aasta jooksul on voogedastusteenuste pakkujal Netflixil FAANGi aktsiatest kõige suurem tootlus olnud ning 2009. aastal aktsiaid ostnud investorid on üle 4000% kasumit teeninud. 2019. aasta viimases kvartalis edestas ettevõte oluliselt kasumiootusi, saades ülemaailmselt juurde 8,76 miljonit püsiklienti. Ettevõte teenis eelmisel aastal 5,47 miljardit dollarit tulu, mis on üle 30% rohkem kui paljud analüütikud ennustasid.

Allpool on välja toodud i MetaTrader 5 kauplemisplatvormilt võetud Netflixi aktsia hinna pikaajaline nädalagraafik aastatel 2011–2020.

Allikas: MetaTrader 5, #NFLX, nädalagraafik - andmete vahemik: 5. juunist 2011 kuni 30. maini 2020, kasutatud 30. mail 2020 kell 15.18 BST. Varasem jõudlus ei ole edaspidiste tulemuste usaldusväärne näitaja.

Ülaloleval graafikul on selgelt näha konarlikku teed, mille Netflixi aktsia hind on edukalt läbinud. Kõige tähelepanuväärsem liikumine on 2015. aasta krahh, mida näitab graafiku keskel pikk punane vertikaalne joon. See polnud tegelikult turu krahh, vaid aktsiatükeldus, mis toimus 15. juulil 2015. Sellel kuupäeval oli netflixi aktsiatükelduse tulemus 7/1.

Sellest ajast alates on ettevõtte aktsia hind jätkuvalt tõusnud, kuid mitte nii sujuvalt kui mõned teised FAANGi aktsiad. Seda näitab ka asjaolu, et Netflixi aktsiate hind puudutab suhteliselt tihti libisevaid keskmiseid.

Alphabet, endise nimega Google (GOOG)

Ettevõtte lühitutvustus: Google'i emaettevõte Alphabet on tehnoloogiakonglomeraat, millele kuulub palju klientidele suunatud tooteid. Üheksa Alphabeti ettevõtet saavad uhkustada üle 1 miljardi kasutajaga, sealhulgas Android, Chrome, Maps, Search, YouTube ja Gmail.

Ettevõtte hiljutine tootlus: investorid, kes ostsid Google'i/Alphabeti aktsiaid 2009. aasta lõpus, teenisid kümne aasta jooksul peaaegu 350% kasumit. 2019. aasta viimases kvartalis oli ettevõtte turukapitalisatsioon esmakordselt üle 1 triljoni dollari ning nende teenitud tulu oli veidi suurem kui 46 miljardit dollarit. Samuti teatas ettevõte, et YouTube'i reklaamide kaudu teenisid nad kogu 2019. aasta tulu üle 15 miljardi dollari. Google'i pilveäriga teenis ettevõte kogu aasta jooksul ligi 9 miljardit dollarit, samal ajal kui Google'iga saadud reklaamitulu ulatus ainuüksi neljandas kvartalis peaaegu 38 miljardi dollarini. See oli ettevõtte kõigi aegade parim tulemus reklaamitulu osas.

Allpool on välja toodud i MetaTrader 5 kauplemisplatvormilt võetud Alphabeti aktsia hinna pikaajaline nädalane graafik aastatel 2007-2020.

Allikas: MetaTrader 5, #GOOG, nädalane andmete vahemik: 25. märtsist 2007 kuni 30. maini 2020, kasutatud 30. mail 2020 kell 16.18 BST. Varasem jõudlus ei ole edaspidiste tulemuste usaldusväärne näitaja.

Ülaltoodud graafikul on selgelt näha Alphabeti aktsia hinna pikaajaline tõusutrend, kuid see teekond on olnud üsna konarlik nagu Netflixi aktsiatelgi. Graafiku keskel tähistab suur langus aktsiate tükeldamist 3. aprillil 2014. Selle tulemusena oli varem 1000 aktsiat omanud investoritel pärast aktsiate tükeldamist 1998 aktsiat.

Enne ja pärast aktsiate tükeldamist läks Alphabeti aktsia hinnal üsna hästi. Isegi nende aegade libisevad keskmised tõusid sujuvalt, näidates pikaajaliste investorite pühendumust.

Kas teadsite, et Invest.MT5 kontoga saate osta aktsiaid ja ETF-e maailma 15 suuremalt börsilt, sealhulgas FAANGi tehnoloogiaaktsiad? Konto omanikud saavad ka:

  • Avada konto vaid 1 euroga ja investeerida alates 0,01 dollarilise komisjonitasuga aktsia kohta, tehingutasu on USA aktsiate puhul vaid 1 dollar
  • Tasuta reaalajas turuandmed ilma viivitusteta ja ilma lisatasuta
  • Luua passiivse sissetuleku voog kogudes dividendimakseid
  • Kasutada maailma populaarseimat mitme varaklassiga kauplemise platvormi MetaTrader 5

Allalaadimiseks koheseks alustamiseks klõpsake alloleval ribareklaamil ja saategi varsti nautida kõiki ülaltoodud funktsioone ja palju muud kasulikku!

Investeeri maailma parimatesse instrumentidesse

Tuhanded aktsiad ja ETF-id teie käeulatuses

 

Kas peaksin FAANGi aktsiatesse investeerima?

Kui oleksite 2009. aasta lõpus kõigisse FAANGi aktsiatesse võrdse summa investeerinud, oleksite kümne aasta jooksul umbes 1500% kasumit teeninud.

Viimasel ajal on FAANGi aktsiate tootlus olnud erinev. Näiteks, kuigi Amazoni aktsia hind jätkab hüppelist tõusmist, on Facebooki aktsia hind kukkunud rekordiliselt kõrgelt tasemelt, mille see saavutas 29. jaanuaril 2020. Samamoodi langes Google'i aktsia hind 2020. aastal 34%, samas Netflixi aktsia hind on püsib stabiilselt kõrge tänu tellijate jätkuvale kasvule.

Tulevikule keskendudes peame olema teadlikud sellest, kuidas turusurve neid ettevõtteid mõjutab. Näiteks tähendab karmim regulatsioon seda, et ettevõtted seisavad praegu silmitsi suurema regulatiivse survega kui kunagi varem. Viimastel aastatel on nii Amazonit kui ka Google'i süüdistatud konkurentsivastase äripraktika kasutamises ning Facebookil on isegi kästud esitada tõendeid Ühendkuningriigi parlamendile ja Ameerika senatile andmete privaatsuse ja turvalisuse kohta.

Kuigi kõiki viit ettevõtet on viimase kümne aasta jooksul iseloomustanud nende turgu valitsev positsioon, seisavad need siiski silmitsi üha suurema konkurentsiga (mõnikord üksteisega, kuna kõik viis ettevõtet laiendavad oma tootesarju). Näiteks, kuigi Netflix on mitu aastat olnud maailma populaarseim voogesitusteenuste pakkuja, on Apple'il nüüd Apple TV ning Amazon on loonud Amazon Prime'i.

Samamoodi on hiljuti Ameerika televisiooni gigandid HBO ja Disney oma voogedastusteenused loonud. Laiem erinevate ettevõtete pakutav sarnaste teenuste valik ei põhjusta mitte ainult suuremat konkurentsi turul, vaid segab ka Netflixi tööd ja vähendab nende vahendusel vaadatavate saadete hulka, kuna mõned televisioonivõrgud eemaldavad oma saateid Netflixist, et pakkuda neid ainult oma voogedastusteenuse kaudu.

Seetõttu ei tohiks aktsiatesse investeerimisel pidada varasemat tootlust tulevase jätkuva hinnatõusu kindlaks näitajaks. Selle asemel peaksite enne investeerimist uurima iga ettevõtte aktsia hinna üksikasjalikke andmeid. Otsige selliseid näitajaid nagu tugev müük ja kasumi kasv ning jälgige hoolikalt turutingimusi.

Selleks, et sooritada tehinguid FAANGi aktsiatega või ükskõik, milliste teiste aktsiatega, peate avama i pakutava MetaTrader 5 kauplemisplatvormi ja järgima järgmiseid samme:

  1. Avage turuvaatlusaken
  2. Paremklõpsake turuvaalkusaknal ning otsige ette tulnud variantidest välja sümbolid.
  3. Te saate seejärel otsida vajaolevaid sümboleid ja lisada jälgimisnimekirja erinevaid varaklasse. Teise variandina instrumentide leidmiseks võite kasutada otsinguriba turuvaatlusakna all
  4. Kui olete soovitud sümboli leidnud, siis lohistage see graafikule
  5. Paremklõpsake graafikul, valige Trading (Kauplemine) ja New order (Uus tellimus). Teise variandina klõpsake klaviatuuril nuppu F9. Seejärel avaneb kauplemisaken.

i pakutava MetaTrader 5 kauplemisplatvormi ekraanipilt, mis näitab kauplemisaken

Miks kaubelda FAANG aktsiaid koos iga?

  • Kauplemine ja investeerimine reguleeritud ettevõttega, mis on reguleeritud ühltasi ka Ühendkuningriigi finantsjärelevalve asutuse poolt.
  • Negatiivse kontojäägi poliitika aitab kaitsta teid ebasoodsate turuliikumiste eest.
  • Hankige TASUTA juurdepääs kiireimale ja populaarseimale internetipõhisele kauplemistarkvarale MetaTrader, mida saab kasutada PC-l, Macil, veebis, Androidil ja iOSil.
  • Avage Invest.MT5 investeerimiskonto, et osta aktsiaid ja börsil kaubeldavaid fonde 15 maailma suurimalt börsilt.
  • Trade.MT5 kauplemiskonto võimaldab kaubelda hinnavahelepingute kaudu mistahes turgudel, et minna pikkade ja lühikeste positsioonidega turule, et saada kasu nii kasvavatest ja langevatest turgudest.
  • Maailma populaarseim mitmevaraline kauplemisplatvorm - MetaTrader 5

Kauple Forexil ja CFD-dega

Kauple üle 40 valuutapaari CFD-dega 24/5

 

Lugege lisaks Forex võimendusega seotud artikleid

Meist:

Reguleeritud maaklerina pakume juurdepääsu maailma kõige populaarsematele kauplemisplatvormidele. Meie juures saate kaubelda valuutade, CFD-de, aktsiate ja ETF-idega.

See materjal ei sisalda ega seda ei tohiks tõlgendada investeerimisnõuande või -soovitusena ega finantsinstrumentidega tehtavate tehingute pakkumisena. Juhime tähelepanu, et see kauplemisanalüüs ei ole usaldusväärne näitaja mistahes praegusele või tulevasele turukäitumisele, kuna asjaolud võivad aja jooksul muutuda. Enne investeerimisotsuste tegemist soovitame pidada nõu sõltumatu finantsnõustajaga ning teadvustada endale täielikult kauplemisel kaasnevaid riske.

POPULAARSEIMAD ARTIKLID
Kuidas koostada investeerimisportfell?
Selles artiklis käsitleme, millest koosneb tüüpiline investeerimisportfell, jagame parimaid investeerimisportfelli tehnikaid, mida kasutavad sellised legendid nagu Warren Buffett, ja selgitame, kuidas saate kohe oma investeerimisportfelli üles ehitamist alustada. Sisukord Sisukord Kuidas koost...
Kuidas investeerida Coca Cola aktsiatesse?
Kas 2024. aastal tasub osta Coca Cola aktsiaid? Juhtiv karastusjookide tootja on lisaks märkimisväärsele tootlusele maksnud ka dividende juba mitukümmend aastat ja iga kord suurema väärtusega. See on atraktiivne investeering. Coca Cola on kõigi põlvkondade seas üks tuntumaid kauba...
Facebooki (Meta) aktsiate analüüs
Facebook on 2004. aasta veebruaris Mark Zuckerbergi poolt loodud lihtne sotsiaalvõrgustik.Ettevõte hakkas reklaamimisega tegelema, et ärimudel püsima jääks ja ostis kasutajaskonna laiendamiseks mitmeid idufirmasid, nagu näiteks fotode jagamise sotsiaalne võrgustik Instagram ja kiirsõnumite teenus Wh...
Vaata kõiki