Karuturg - kuidas investeerida karuturul

Admirals
15 min lugemine

Koroonaviirus laastas 2020. aasta alguses finantsturge. Mõnel investoril ei õnnestunud õppida, kuidas edukalt kaubelda langeval turul nagu 2000. aasta tehnoloogiamulli või 2008. aasta krediidikriisi ajalgi. Oskus pessimistlikes turutingimustes kaubelda on aga hädavajalik selleks, et oma portfelli kaitsta ja selle tootlust erinevates oludes kasvatada.

Selle artikli läbivad teemad on:

  • Mis on karuturg?
  • Karu- ja pullituru erinevused.
  • Kuidas investeerida karuturul teile kättesaadavatesse erinevatesse finantstoodetesse.
  • Kas 2020. aasta on karuturg või pulliturg?
  • Kasulikud strateegiad, sealhulgas sektori rotatsioon, investeerimine turvalistesse varadesse ja lühikeseks müümine.
  • Kuidas saab Admirals teid karuturu ajal aidata.
  • Veel palju muud vajalikku.

Mis on karuturg?

Kõige lihtsam definitsioon on see, et karuturg on langevate hindadega turg. Ametliku karuturu piirimääraks on vähemalt 20% suurune hindade langus.

Mõnel juhul peetakse karuturuks sellist turgu, kus 52 nädala kõrgeim tase on järjepanu 20% langenud. USA väärtpaberi- ja böriskomisjoni definitsiooni järgi on tegu karuturuga, kui "üldine turuindeks langeb kahe kuu jooksul 20% või rohkem".

 

Mis on karuturg? - Mis on karuturg - karu- ja pullituru erinevused

Karuturu võivad põhjustada mitmed tegurid. 1929. aasta Suure depressiooni karuturg tähistab USA ajaloo halvimat majandusolukord, kus aktsiaturud langesid nelja aasta jooksul 90%. Paljud analüütikud on prognoosinud, et 2020. aasta on uus Suure Depressiooni algus, mille peamine põhjus on koroonaviiruse mõju. Kahe järgmise hästi tuntud pikema karuturuni viisid 2000. aasta tehnoloogiamull ja 2008. aasta krediidikriis.

Karuturul soodustavad langevad hinnad sageli jätkuvat pessimismi, põhjustades varade hindade pideva languse. Igasugused väiksemad optimistlikud tõusud kipuvad olema lühiajalised. Enamikke karuturge nimetatakse tsüklilisteks karuturgudeks. Pikaajaline karuturg kestab 5-25 aastat. Terminit "karu" kasutatakse seetõttu, et kauplemisel on karud (lühikeseks müüjad) haaranud turgude üle kontrolli.

Pulliturg on karuturu vastand. See on aeg, mil turg tõuseb teatud aja jooksul agressiivselt. Kõrgemad hinnad meelitavad turule üha rohkem kauplejaid, mis paisutab veelgi optimismi ja ahnust ning kergitab hindu. Tugev majandus, toetavad keskpangad ja valitsuse meetmed aitavad palju kaasa pullituru edenemisele.

Pulliturge võib esineda igat tüüpi varaklassides, näiteks aktsiates, toormetes, indeksites, valuutades, võlakirjades ja isegi krüptovaluutades. Kui USA president Donald Trump 2016. aastal ametisse astus, oli tema üks esimesi tegusid ettevõtete tulumaksu kärpimine 35 protsendilt 21 protsendile. See aitas aktsiaturul kõvasti tõusta. Aastal 2020. aga langesid aktsiaturg ja naftaturg koroonaviiruse tõttu väga palju ning neist said karuturud, kuid samas tõusis pandeemia tõttu kulla hind ning kullaturust sai pulliturg.

Kas teadsite, et saate vaadata erinevate varaklasside hinnatabelit? Selleks tuleb alla laadida tasuta Admiralsi poolt pakutav kauplemisplatvorm MetaTrader 5! Samuti võib osutuda kasulikuks platvormi hankimine just nüüd, et saaksite allpool käsitletud näited ise kaasa teha. Allalaadimise alustamiseks klõpsake lihtsalt alloleval ribareklaamil:

Populaarne kauplemisplatvorm mitme varaga kauplemiseks


 

Karuturg - Millesse karuturul investeerida?

Kui kaalute karuturul investeerimist, siis esimene reegel on rahu säilitamine. Väga kerge on teha emotsionaalseid ja irratsionaalseid otsuseid. Sammu tagasi astumine, järelemõtlemine ja oma suuremate eesmärkide mõistmine on oluline, et aidata teil otsustada, kuhu karuturul investeerida.

Eksisterib palju erinevaid strateegiaid, millele karuturu tingimustes keskendumine on tõenäoliselt soodne. Investorite tüübid saab jagada kahte peamisesse gruppi: oma vara kaitsjad, kes kasutavad sektori rotatsiooni ja turvalistesse varadesse (näiteks kulda) investeerijad. Räägime neist mõlemast üksikasjalikumalt eraldi.

1. Karuturg - Karuturul investeerimine sektori rotatsiooni kasutades

Investeerimisel tasub esimese asjana meeles pidada, et ka rahas olemine on positsioon. Portfelli ettevalmistamine karuturu tingimuste jaoks võib tähendada investeeringute riski vähendamist. Üsna sageli liigutavad investorid riske, veendumaks, et nad investeerivad enim sektoritesse, mis kipuvad karuturu tingimustes paremini toimima. Seda nimetatakse sektori rotatsiooniks.

Tervishoiusektori tootlikkus on ka karuturul teistega võrreldes enamasti hea. Pole tähtis, mis toimub majanduses või maailmas, inimesed vajavad ikkagi ravimeid. Seetõttu kipuvad tervishoiusektor ja sellega seotud ettevõtted karuturul paremini toimima.

Investoritel on tervishoiusektorisse investeerimiseks palju erinevaid võimalusi. Üks võimalus on kasutada sektorite ETF-e (börsil kaubeldavaid fonde). Need on väärtpaberite kogumid, mida saab osta maaklerfirma kaudu või otse börsilt. Need aitavad investoritel investeerida kogu üldisesse sektorisse, mitte ainult ühte konkreetsesse ettevõttesse.

Näiteks tervishoiuameti SPDR ETF (XLV) ETF-iga on teil ligipääs järgnevale: farmaatsiaettevõtted; tervishoiuseadmed ja -tarvikud; tervishoiuteenuse pakkujad ja nende teenused; biotehnoloogia; bioteaduste vahendid ja teenused ning tervishoiutehnoloogia tootjad ". Allpool on selle ETF-i pikaajaline kuugraafik.

Allikas: Admirals MetaTrader 5, #XLV, kuu - andmevahemik: 1. detsembrist 1998 kuni 15. maini 2020, vaadatud 15. mail 2020 kell 12.18 GMT. - Palun arvestage, et varasemad tulemused ei ole usaldusväärsed tulevaste tulemuste või tulevase tulemuslikkuse näitajatena.



Teine sektor, kus karuturul enamasti hästi läheb, on esmatarbekaupade sektor. Inimesed vajavad nii headel kui ka halbadel aegadel elamiseks peale tervishoiuteenuste kindlasti ka laiatarbekaupasid, näiteks toit ja hügieenitooted. Investorid saavad kasutada esmatarbekaupade SPDR ETF (XLP) fondi või üksikute ettevõtete aktsiaid, näiteks Procter & Gamble, Costco, Walmart jne.

Allpool on Procter & Gamble aktsiahindade pikaajaline graafik:

Allikas: Admirals MetaTrader 5, #PG, kuugraafik - andmevahemik: 1. augustist 2005 kuni 15. maini 2020, vaadatud 15. mail 2020 kell 12.32 GMT. - Palun arvestage, et varasemad tulemused ei ole usaldusväärsed tulevaste tulemuste või tulevase tulemuslikkuse näitajatena.

 

Ülaltoodud Procter & Gamble'i aktsiahinna ühe kuu graafik näitab külg-, üles- ja allapoole liikumise perioode. Tegelikult ei läinud firmal väga hästi 2016. aasta tugeva üldise pullituru ajal, mille algatas Donald Trump ettevõtete tulumaksu kärpimisega, kuna enamik inimesi investeeris suurema kasvupotentsiaaliga turgudel.

Investorid hakkasid lõpuks siiski kaitsemeetodina turul taas ostma, kui pulliturud 2020. aasta alguses kiiresti langema hakkasid ning nendest said karuturud.

Kas teadsite, et Admirals Invest.MT5 konto võimaldab teil investeerida maailma viietesitkümne suurima börsi aktsiatesse ja ETF-idesse? Invest.MT5 konto abil saate juurdepääsu kulla ETF-idele (ja teistele ETF-idele), aktsiatele ning lisaks saate kasutada veel palju teisi hüvesid:

  • Madal stardikapital. Investeerimist saab alustada vaid 1 euroga. Minimaalne tehingutasu USA aktsiatele vaid $1 tehingu pealt või $0,01 aktsia kohta.
  • Tasuta reaalajas noteeringud.
  • Võimalus luua potentsiaalne passiivse sissetuleku voog dividendimaksetelt.
  • Maailma populaarseim mitme-varaline kauplemisplatvorm MetaTrader 5.

Alustamiseks klõpsake kasvõi kohe alloleval ribareklaamil ja saate nautida kõiki ülaltoodud funktsioone ja veel paljusid teisi eeliseid!

Investeeri maailma parimatesse instrumentidesse

Tuhanded aktsiad ja ETF-id teie käeulatuses

 

2. Karuturg - investeerimine turvalistesse varadesse

Majanduskriisi ja ebakindluse ajal kipub nõudlus turvaliste varade järele kasvama. Sellisel ajal võivad investorid pöörduda kullaturule, et oma portfelli mitmekesistada. Investoritel on kullaturule pääsemiseks mitmesuguseid võimalusi. Lisateavet sel teemal saate lugeda artiklist "Kuidas alustada kulda investeerimise ja kauplemisega".

Kulla börsil kaubeldavate fondide (ETF-ide) kasutamine võib aidata investoritel oma aktsiaportfelli tasakaalustada. Näiteks 2007. aastal loodud SPDR kulla aktsiate ETF-i (GLD), mis oli kunagi maailmas suuruselt teine ETF, saab osta ja müüa nagu aktsiaid. ETF-i eesmärk on kajastada kulla hinna tootlust ja see on suurim füüsiliselt toetatud kullafond maailmas.

Allpool on SPDR-i kulla aktsiate ETF-i (GLD) pikaajaline hinnagraafik:

Allikas: Admirals MetaTrader 5, #GLD, kuugraafik - andmevahemik: 1. novembrist 2004 kuni 15. maini 2020, vaadatud 15. mail 2020 kell 12.38 GMT. - Palun arvestage, et varasemad tulemused ei ole usaldusväärsed tulevaste tulemuste või tulevase tulemuslikkuse näitajatena.

 

Ülaloleval graafikul on selgesti näha, et enamiku ajast valitses valitud perioodil pulliturg. Kuigi hinnad langesid 2008. aasta alguses kehva majandusolukorra tõttu, siis 2009. aasta alguses sai alguse pikem pulliturg, mis kestis kuni 2011. aastani. 2018. aasta alguses hakkasid hinnad tõusma ning pulliturg kestis kuni 2020. aasta Koroonakriisini.

Karuturg - kuidas karuturul kaubelda

Ehkki investorid saavad kasutada kaht ülalnimetatud investeerimisstrateegiat, on lisaks võimalik karuturul erinevate varadega kauplemiseks kasutada hinnavahelepinguid (CFD-d). Hinnavahelepingud võimaldavad investoritel ilma tegelikku vara omamata vara hinna üle spekuleerida. Enamikul juhtudel saavad investorid kasutada finantsvõimendust, mis tähendab, et nad ei vaja tehingu avamiseks täies ulatuses omakapitali, kuna varadega on võimalik kaubelda tagatist kasutades. Tagatise taseme suurus on erinev ning sõltub varaklassist ja kaupleja staatusest (Tavaklient või Professionaalne klient). Tagatisega kauplemisel on oma plussid ja miinused, mille kohta saate rohkem lugeda artiklist „Põhjalik juhend CFD-dega kauplemisest"

1. Karuturg - karuturul kauplemine riskimaandamisstrateegiaga

Karuturuks valmistudes ei pruugi investorid soovida loobuda kõikidest investeeringutest, mille nad on aja jooksul raske vaevaga teinud. Lõppude lõpuks, kui teil õnnestus midagi osta hea hinnaga ja tegu on usaldusväärse ettevõttega, kes maksab häid dividende, võiksite sellest pikaajaliselt kinni hoida.

Selles olukorras võivad paljud investorid otsustada oma positsioonide riske maandada, lühendades aktsiaturu indeksit ja lootes, et lühiajaliste müükide eest saadud tulu kompenseerib pikaajalise aktsiaportfelli kaotused. Muidugi on seda lihtsam öelda kui teha ning nagu igasuguse kauplemis- ja investeerimisviisi puhul, on ka sellel oma riskid. Siiski on tegu kauplemisstiiliga, mida kasutavad tihti suured rahvusvahelised ettevõtted, et kompenseerida tõusvate või langevate valuutade ja toormete hindasid ning riskimaandamisfondide kulusid.

Admiralsi pakutavas kauplemisplatvormis MetaTrader on 16 sularahaindeksit ja 24 indeksi futuuri. Kui te pole veel kauplemisplatvormi alla laadinud, siis saate seda teha tasuta siia vajutades. Pärast seda toimige järgnevalt:

  1. Avage turuvaatlusaken, leiate selle valiku platvormi ülaosast või vajutage lihtsalt klaviatuuril Ctrl + M. Teile avaneb sümbolite loend, millega saate kaubelda.
  2. Paremklõpsake turuvaatlusaknal ja valige Sümbolid (Symbols). Või vajutage klaviatuuril Ctrl + U.
  3. Seejärel avaneb sümbolite aken, mis võimaldab teil otsida soovitud sümbolit või valida vasakpoolsest servast sobiv, näiteks sularahaindeksi CFD. Kui olete sümboli või sümbolite grupi valinud, klõpsake nupule Kuva sümbol (Show symbol) või OK.

Admiralsi pakutava kauplemisplatvormi MetaTrader 5 ekraanipilt, mis näitab sümbolite akent.

Selleks, et tehingut alustada, peate kõigepealt graafiku avama, selleks lohistage sümbol turuvaatlusaknast graafikule. Seejärel paremklõpsake lihtsalt graafikule, valige Kauplemine (Trading) ja Uus tellimus (New order). Pärast seda avaneb teile tellimusaken.

Admiralsi pakutava kauplemisplatvormi MetaTrader 5 ekraanipilt, mis näitab tellimusakent.

Kas teadsite, et saate demo kauplemiskonto abil oma kauplemisideid tasuta katsetada? See tähendab, et saate kaubelda riskivabas virtuaalses keskkonnas, kuni olete valmis reaalsele kontole üle minema! Admiralsi TASUTA demo kauplemiskontoavamiseks klõpsake allolevale ribareklaamile:

Kauple riskivabal demokontol

Harjuta kauplemist virtuaalses keskkonnas

 

2. Karuturg - Karuturul lühikeseks müümine

Teine investorite jaoks tõenäoliselt tulus strateegia on müüa lühiajaliselt selliseid aktsiaid, mille tootlikkus on karuturul üldjuhul halb. Lühiajalise müügi korral laenab kaupleja aktsiad (mida ta ei oma) ja müüb need seejärel turul. Nende eesmärk on sama aktsia madalama hinnaga tagasi osta.

CFD-dega saate erinevatel turgudel kaubelda nii lühikeste kui ka pikkade positsioonidega. Langeva turu korral on vaja kindlaks teha karuturu põhjus. Lisaks on vaja kindlaks teha milliseid aktsiaid see kõige negatiivsemalt mõjutab. Näiteks 2020. aasta koroonaviiruse poolt põhjustatud karuturul kannatasid reisifirmade aktsiad kõige rängemalt, kuna riigid sulgesid piirid. Kõige laastavamalt mõjus pandeemia llennufirmade aktsiatele.

Admiralsi Instrumentide Spetsifikatsioon aitab teil leida kõik Admiralsis kauplemiseks saadavalolevad turud. Allpool on näitena välja toodud mõned lennufirmad:

Admiralsi instrumentide spetsifikatsiooni ekraanipilt, mis näitab lennufirmasid, mille aktsiatega saab kaubelda.

Allpool on Delta Airlinesi (DAL) pikaajaline hinnagraafik:

Allikas: Admirals MetaTrader 5, #DAL, kuugraafik - andmevahemik: 1. aprillist 2007 kuni 15. maini 2020, vaadatud 15. mail 2020 kell 13.38 GMT. - Palun arvestage, et varasemad tulemused ei ole usaldusväärsed tulevaste tulemuste või tulevase tulemuslikkuse näitajatena.

 

2020. aasta koroonaviiruse poolt põhjustatud karuturg tekitas enamikes reisi- ja lennufirmades paanikat. Turu langus oli väga kiire ja järsk. Samas saavad kauplejad oma ajaraame kohandada, et ära kasutada aktsiahindade võimalikku langust.

Allikas: Admirals MetaTrader 5, #DAL, päevagraafik - andmevahemik: 26. augustist 2019 kuni 15. maini 2020, vaadatud 15. mail 2020 kell 12.38 GMT. - Palun arvestage, et varasemad tulemused ei ole usaldusväärsed tulevaste tulemuste või tulevase tulemuslikkuse näitajatena.

 

Ülaltoodud Delta Airline'i aktsiahinna päevagraafik näitab languse kiirust üksikasjalikumalt. Selline graafik võimaldab kauplejatel tuvastada turutsüklid ja hinnakäitumise mustrid ning aitab seega tuvastada kauplemisvõimalusi. Pidage meeles, et mõnel juhul võivad tururegulaatorid ajutiselt keelustada lühikeseks müümise, et vältida eriti suuri ühepäevaseid kukkumisi, mis võivad turul probleeme tekitada.

Kas teadsite, et saate Admiralsi poolt loodud MetaTrader Supreme Edition lisarakenduse täiesti TASUTA alla laadida? MetaTrader Supreme Editon võimaldab läbi Trading Centrali ligipääsu erinevate finantsinstrumentide tehnilisele analüüsile. Lisaks saate juurdepääsu täiustatud tellimisfunktsioonidele ja kauplemisindikaatorite paketile! TASUTA alla laadimise alustamiseks klõpsake alloleval ribareklaamil!

MetaTrader Supreme Edition

Lae alla kõige võimsam lisandmoodul oma lemmikule kauplemisplatvormile!

 

Karuturg - Kas sel aastal on karuturg või pulliturg?

2020. aasta veebruari keskel algas ülemaailmsetel aktsiaturgudel paanika, mille tõttu langesid mõned maailma suurimad aktsiaturu indeksid väga palju. Näiteks S&P 500 indeks langes veebruari lõpus oma kõigi aegade kõrgeimast hinnatasemest (3395) umbes 36% madalamale ning oli 23. märtsiks saavutanud uue madalpunkti (2186). Pärast seda hakkasid üle kogu maailma aktsiaturud kiiresti ja järsult langema.

Allikas: Admirals MetaTrader 5, #SP500, nädalagraafik - andmevahemik: 13. juulist 2014 kuni 15. maini 2020, vaadatud 15. mail 2020 kell 1:37 GMT. - Palun arvestage, et varasemad tulemused ei ole usaldusväärsed tulevaste tulemuste või tulevase tulemuslikkuse näitajatena.

 

Kogu maailma keskpankade majanduse parandamise püüdluste, sealhulgas USA Föderaalreservi 2,3 triljoni dollari suuruse stimuleerimiskava tõttu, tõusid aktsiaturgude hinnad madalpunktidest mõnevõrra kõrgemale. Pärast 2020. aastal nähtud ajaloolist volatiilsust võiks järgmine suurem samm ideaalis seada pikaajalise optimistliku trendi. Investorid soovivad muidugi näha, kui kiiresti ettevõtted taas jalad alla saavad ning kui suures mahus on näha majanduse elavnemise potentsiaali.

Koronaviiruse teise laine kartuses on mõned investorid endiselt ettevaatlikud. Õigete tööriistade, toodete ja strateegiate abil, nagu artikli eelmistes osades rõhutatud, on investoritel siiski võimalik portfelli mitmekesistades rasked ajad edukalt seljatada.

Karuturg - miks kaubelda karuturul koos Admiralsiga?

  • Saate kaubelda ja investeerida usaldusväärse ja reguleeritud ettevõttega, mille regulatsioon hõlmab ka Ühendkuningriigi Finantsjärelvale Ametit.
  • Võimalus kasutada negatiivse kontojäägi kaitse poliitikat, mis aitab kaitsta teid turul esinevate kahjulike liikumiste eest.
  • TASUTA juurdepääs maailma kiireimale ja populaarseimale kauplemistarkvarale. MetaTrader sobib kasutamiseks PC, Mac, Web, Android ja iOS opsüsteemides.
  • Võimalus avada Invest.MT5 konto investeerimiseks - saate osta aktsiaid ja ETF-e maailma viieteistkümnelt suurimalt börsilt.
  • Võimalus avada Trade.MT5 kauplemiskonto CFD-dega (hinnavahelepingud) kauplemiseks, mille abil saate võtta lühikesi ja pikki positsioone ning teenida potentsiaalset kasumit nii tõusvatel kui ka langevatel turgudel.
  • TASUTA juurdepääs Trading Centrali indikaatorile Admiralsi pakutava esmaklassilise MetaTrader Supreme Editioni kaudu.

Kui soovite katsetada oma uusi kauplemisideid, siis avage tasuta demo kauplemiskonto, millega saate kaubelda riskivabas virtuaalses keskkonnas kuni olete valmis reaalset kontot kasutama.



Kauple riskivabal demokontol

Harjuta kauplemist virtuaalses keskkonnas

 

 

Lugege lisaks kauplemise ja investeerimise kohta

TEAVE ANALÜÜTILISTE MATERJALIDE KOHTA

Käesolev teave väljendab täiendavat informatsiooni kõikide analüüside, hinnangute, prognooside, ennustuste, turuülevaadete, nädalaprognooside ning mistahes teiste sarnaste hinnangute või informatsiooni kohta (edapidi „Analüüs"), mis on avalikustatud Admiralsi veebilehel. Enne investeerimisotsuse tegemist palume Teil pöörata tähelepanu alljärgnevale:

1. See on turunduskommunikatsioon. Sisu avaldatakse ainult informatiivsel eesmärgil ja seda ei saa mingil juhul tõlgendada investeerimisnõuande või -soovitusena. See ei ole koostatud kooskõlas investeerimisuuringute sõltumatuse edendamiseks kavandatud juriidiliste nõuetega ning selle suhtes ei kohaldata enne investeerimisuuringute levitamist mingisugust ärikeeldu.

2. Iga investeerimisalase otsuse näol on tegemist kliendi isikliku otsusega ning Admirals ei vastuta otsusest tekkinud kahju eest, olenemata sellest, kas otsuse tegemisel on tuginetud Analüüsis esitatud teabele või mitte.

3. Klientide huvide kaitsmiseks ning Analüüsi objektiivsuse kahjustamise vältimiseks on Admirals kehtestanud vastavad sisekorrad huvide konfliktide tuvastamiseks ning käitlemiseks.

4. Analüüsi on koostanud sõltumatu analüütik (Jens Klatt, elukutseline kaupleja ja analüütik, edaspidi "autor") autori isiklike hinnangute põhjal.

5. Kuigi kasutusele on võetud kõik mõistlikud meetmed tagamaks, et Analüüsi allikad oleksid usaldusväärsed ning sisalduv informatsioon oleks esitatud võimalikult arusaadavalt, õigeaegselt, täpselt ning täielikult, ei garanteeri Admirals Analüüsis sisalduva teabe täpsust või täielikkust.

6. Analüüsis avaldatud teave finantsinstrumentide varasema või modelleeritud tootluse kohta ei tähenda Admiralsi poolset otsest või kaudset lubadust, garantiid või viidet järgmiste perioodide tootluse kohta. Finantsinstrumendi väärtus võib nii kasvada kui kahaneda ning vara väärtuse säilimine ei ole garanteeritud.

7. Võimendatud tooted (sealhulgas hinnavahelepingud), on spekulatiivse iseloomuga ning võivad kaasa tuua nii kahju kui kasu. Enne kauplemise alustamist palume teha kindlaks, et mõistate täielikult kaasnevaid riske.

POPULAARSEIMAD ARTIKLID
Kuidas investeerida Coca Cola aktsiatesse?
Kas 2024. aastal tasub osta Coca Cola aktsiaid? Juhtiv karastusjookide tootja on lisaks märkimisväärsele tootlusele maksnud ka dividende juba mitukümmend aastat ja iga kord suurema väärtusega. See on atraktiivne investeering. Coca Cola on kõigi põlvkondade seas üks tuntumaid kauba...
Facebooki (Meta) aktsiate analüüs
Facebook on 2004. aasta veebruaris Mark Zuckerbergi poolt loodud lihtne sotsiaalvõrgustik.Ettevõte hakkas reklaamimisega tegelema, et ärimudel püsima jääks ja ostis kasutajaskonna laiendamiseks mitmeid idufirmasid, nagu näiteks fotode jagamise sotsiaalne võrgustik Instagram ja kiirsõnumite teenus Wh...
Kuidas osta Amazoni aktsiaid?
Amazoni aktsiad on viimastel aastatel kallinenud üle 1500%. Analüüsime ettevõtte arengut aktsiaturul ja jagame, kuidas investeerida Amazoni pärast selle värskeima tuluaruande avaldamist. ✺ 2023. aasta neljandas kvartalis teenis Amazon oodatust rohkem tulu.✺ Oma aktsiate ostmise soodsa...
Vaata kõiki